Γενικός Δείκτης:757.98-0.64%
EUR/USD: 1.19

Δείτε το «τρελό» transformer car που παρουσίασε η Mercedes!

  • ( UPD -09/01/2016 14:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το Concept Intelligent Aerodynamic Automobile της Mercedes έκανε το ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και όπως ήταν αναμενόμενο εντυπωσίασε τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Τα «concept cars» είναι η ματιά των κατασκευαστών στα μοντέλα του μέλλοντος, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες και τεχνολογίες.

mercedes IAA

Το συγκεκριμένο concept car δεν είναι ένα sports car με την παραδοσιακή έννοια του όρου, καθώς ούτε θηριώδεις κινητήρες διαθέτει ούτε το άγγιγμα της AMG έχει δεχτεί. Είναι ακριβώς η ακραία αεροδυναμική καινοτομία που το κάνει σίφουνα, καθώς όταν το αμάξι πιάσει τα 80 χλμ/ώρα μετατρέπεται σε Transformers: οχτώ τμήματα του αυτοκινήτου εκτείνονται προς τα έξω στο πίσω μέρος του βελτιώνοντας την αεροδυναμική!

Mercedes IAA

Τα κινούμενα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με επίσης κινούμενα πτερύγια σε προφυλακτήρα και τροχούς, δίνουν μεγάλη ώθηση στο ηλεκτρικό μοτέρ καθώς μιλάμε για ολική μεταμόρφωση του σχήματός του.

Mercedes IAA

Το Concept IAA δεν θα πατήσει φυσικά δρόμο, οι εξελίξεις που εγκαινίασε ωστόσο σε επίπεδο αεροδυναμικής είναι σίγουρο πως θα βρουν τον δρόμο τους στα μοντέλα παραγωγής της Mercedes-Benz στα επόμενα χρόνια.

Mercedes IAA rear

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required