Γενικός Δείκτης:782.8-0.43%
EUR/USD: 1.18

Στα 45 $ διαπραγματεύεται, πλέον, το αργό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε τη Δευτέρα κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, εμφανίζοντας απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά από τις ανησυχίες ότι η αμερικανική παραγωγή θα αμβλύνει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μια παγκόσμια εξισορρόπηση της υπερπροσφοράς πετρελαίου.

Τα futures μειώθηκαν κατά 0,4% στη Νέα Υόρκη μετά από τη μεγαλύτερη μείωση μέσα σε μια εβδομάδα, από τον Αύγουστο του 2015, ως αποτέλεσμα της πίεσης στις τιμές του αργού για 22η εβδομάδα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής από τη Baker Hughes Inc. «Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί», σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail Mohammed Al Mazrouei.

Το πετρέλαιο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου επταμήνου εν μέσω ανησυχιών ότι οι αυξανόμενες προμήθειες από τις ΗΠΑ θα αντισταθμίσουν τις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τουςσυμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η Λιβύη, η οποία εξαιρείται από τη συμφωνία υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ, θα ενισχύσει την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013 μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την National Oil Co.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required