Γενικός Δείκτης:837.53-0.13%
EUR/USD: 1.22

Εγκατέλειψε τη Richemont ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής ρολογιών

  • ( UPD -14/07/2017 14:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο επικεφαλής του τμήματος κατασκευής ρολογιών της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ειδών πολυτελείας Richemont, το οποίο τμήμα παλαιότερα θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι η "ατμομηχανή" ολόκληρης της εταιρείας, αφήνει τη θέση του πριν κλείσει τέσσερις μήνες μετά την αναδιοργάνωση της διοίκησης, η οποία τον τοποθέτησε, υπό τον έλεγχο μιας ομάδας εταιρειών, που εκτείνονται από την IWC Schaffhausen ως την Vacheron Constantin.

Ο Τζορτζ Κεν, επί 17 χρόνια ηγετικό στέλεχος της Richemont, υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έχει άμεση ισχύ για να αναζητήσει μια άλλη επαγγελματική ευκαιρία, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι λυπάται για την απώλεια. Η Richemont δεν αποκάλυψε το όνομα του αντικαταστάτη του Κεν, καθώς στα τμήματα που ήταν υπεύθυνος περιλαμβάνουν επίσης το τμήμα ψηφιακής και την εμπορία.

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τη μεγαλύτερη υποχώρηση των εξαγωγών που κατέγραψε, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το μερίδιο αγοράς που διεκδίκησε η Apple Inc., η οποία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ, δήλωσε τον Μάιο ότι είναι καιρός να αφήσει μια νέα γενιά διευθυντικών στελεχών να ηγηθεί της εταιρείας μετά από πτώση κατά 14% στα λειτουργικά κέρδη του τελευταίου οικονομικού έτους. Ακόμα και η Montblanc ξεκίνησε να πωλεί ένα smartwatch φέτος.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required