Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Με εργασία ορισμένου χρόνου μειώνει η Ιταλία την ανεργία της

  • ( UPD -12/01/2018 10:43 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι εργοδότες της Ιταλίας εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τους απασχολούμενους ορισμένου χρόνου, πράγμα που κάνει λιγότερο σημαντικούς τους θετικούς ρυθμούς στην αγορά εργασίας, ενώ εμφανίζει ένα αδύναμο σημείο στην οικονομική ανάκαμψη.

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν θέσεις εργασίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η ανεργία μειώθηκε το Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε χρόνων, μια ανάλυση του είδους της απασχόλησης αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια πιο σύνθετη ιστορία.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια περισσότεροι Ιταλοί απασχολούνται σε σύγκριση με την εποχή που η χώρα ξεκίνησε την τελευταία αναθεώρηση της αγοράς εργασίας της προσφέροντας οφέλη για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αλλά σχεδόν έξι από τις 10 από αυτές τις θέσεις εργασίας είναι ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News που βασίζονται σε στοιχεία από το γραφείο στατιστικών στοιχείων.

Οι αριθμοί μπορεί να έχουν πρόσθετη σημασία καθώς τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται ήδη σε προεκλογική εκστρατεία για τις γενικές εκλογές της 4ης Μαρτίου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να επικεντρώσουν την κριτική τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Κόμματος και οι ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται θα τους δώσουν μια τέτοια ευκαιρία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής ενός κεντροδεξιού συνασπισμού κομμάτων με σχεδόν 40% στήριξη στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε αυτή την εβδομάδα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον κώδικα εργασίας, αναφέροντας τον αριθμό των προσωρινών θέσεων εργασίας.

Παρόμοιες κλήσεις προς την κυβέρνηση έγιναν και από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο σε όλες τις έρευνες για τις προθέσεις ψήφου είναι το ισχυρότερο κόμμα που δεν μετέχει σε συνασπισμό, κι ασκεί πίεση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται.

 ITALIAN EMPLOYMENT

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required