Γενικός Δείκτης:772.70.23%
EUR/USD: 1.15

Μεγάλες αλλαγές στις χρηματαγορές για τράπεζες κι επενδυτές

  • ( UPD -13/03/2018 11:24 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ενώ πολλοί επενδυτές με σταθερό εισόδημα μπορεί να επικεντρώνονται σε επιλογές των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων του Δημοσίου, υπάρχει μια μείζων αλλαγή σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις: στις χρηματαγορές των ΗΠΑ.

Το επιτόκιο της διατραπεζικής συναλλαγής στο Λονδίνο, γνωστό ως Libor, και τα επιτόκια για τα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου είναι σε επίπεδα που δεν έχουν εμφανιστεί από το 2008. Η κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για πιο σφικτή πολιτική, αποτελεί το πλαίσιο για την αύξηση, αλλά μια συμπληρωματική δύναμη πίσω από την αύξηση αυτή τη χρονιά προέρχεται από τον κατακλυσμό της προσφοράς, καθώς τα ελλείμματα των ΗΠΑ διευρύνθηκαν.

Το υψηλότερο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού έχει συνέπειες για τους επενδυτές αλλά και για τις τράπεζες, οι οποίες βρίσκουν ότι πληρώνουν για να δανειστούν μέσω της διατραπεζικής αγοράς, καθώς ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν μετρητά.

 one-year-ratings

"Είμαστε σε ένα νέο πρότυπο", δήλωσε ο Jerome Schneider, επικεφαλής του γραφείου βραχυπρόθεσμων επενδύσεων και χρηματοοικονομικής, της Pacific Investment Management Co. "Η σαφής εστίαση στην αγορά είναι αυτό, από το οποίο θα προκύψει αυξημένη ζήτηση για την κάλυψη αυτής της προσφοράς".

Το Υπουργείο Οικονομικών ανέβαλε τις πωλήσεις χρεογράφων αυτό το τρίμηνο: Η καθαρή έκδοση αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από γραμμάτια. Το Υπουργείο Οικονομικών αύξησε την πώληση χρεογράφων διάρκειας 4 εβδομάδων στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια, από 15 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα το έτος.

libor-takes-flight

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required