Γενικός Δείκτης:712.461.58%
EUR/USD: 1.18

Εγκαταλελειμμένος ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός μετατρέπεται σε... ταβέρνα στις Σέρρες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Βυρώνεια, ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών στην Βόρειο Ελλάδα, είναι γεμάτη ιστορία. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βυρώνειας, συνδέεται με μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Στην τελική φάση του Β' Βαλκανικού Πολέμου (Ιούλιος – Αύγουστος 1913), υπήρξε έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου. Κάτω από τους ίσκιους των αιωνόβιων πλατανιών που περιστοιχίζουν το κτίριο, του σταθμού, ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέληξαν στους όρους Ειρήνης απέναντι στην ηττημένη Βουλγαρία.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141201/low/pegasus_LARGE_t_242261_54430867.JPG

Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2013, ο εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός μετατράπηκε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ, τον «Συνοριακό Σταθμό».

Ο σταθμός Βυρώνεια έκλεισε το 2005. Η Νένα Σαββίδης, η 22χρονη ιδιοκτήτρια λέει ότι η ίδια και η οικογένειά της κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία και να διασώσουν το σταθμό, μετατρέποντάς το σε μια ταβέρνα και παντοπωλείο, που βρίσκεται στο κοντινό βιότοπο της Κερκίνης.

«Ο Συνοριακός Σταθμός», με τη φήμη του να έχει πλέον ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, χρησιμοποιεί το παλιό σαλόνι του σταθμού ως ένα γραφικό ταβερνάκι με μοναδικά πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα. Το γραφείο του κύριου σταθμού έχει μετατραπεί σε μικρό μπακάλικο που πωλούνται τοπικά και παραδοσιακά εδέσματα.

http://3.bp.blogspot.com/-q135a9Y9tB0/VbUKRkjsWqI/AAAAAAABhXE/wnaTeEXgc-o/s1600/P7260084.JPG

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet