Γενικός Δείκτης:776.510.69%
EUR/USD: 1.17

Α. Τσίπρας: Υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά... «να τηρηθούν οι νόμοι»

  • ( UPD -17/02/2017 16:52 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε (και) η επένδυση στο Ελληνικό, με αφορμή και τις σχετικές παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες.

Σε συνέχεια των αιτιάσεων του προέδρου της ΝΔ για τις καθυστερήσεις στην επένδυση, η οποία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αντιμετωπίζει νέες εμπλοκές σε σχέση με δασικά και αρχαιολογικά ζητήματα εντός της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεν ότι και ο ίδιος υποστηρίζει ότι η επένδυση θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- το ευκταίο μάλιστα θα ήταν να ξεκινήσουν εντός του 2017 οι σχετικές εργασίες, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρηθούν οι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και των αρχαίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της χώρας", ρώτησε ευθέως τον Πρωθυπουργό αν τελικά η κυβέρνηση "θέλει ή δεν θέλει την επένδυση" και εξέφρασε την ανησυχία ότι πίσω από τη ''δήθεν συμμόρφωση για την επένδυση κρύβεται ένας αμετανόητος ιδεολόγος εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας''.

Κατά τον Πρωθυπουργό, ακριβώς η τήρηση αυτων των κανόνων θα αποτρέψει καταστάσεις, ανάλογες με αυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης, όταν η επένδυση που προωθούνταν επί κυβέρνησης Σαμαρά ''μπλόκαρε'' στο Συμβούλιο της Επικρατείας (σ.σ. κυρίως λόγω του προβλεπομένου μεγάλου όγκου του οικιστικού κομματιού), για να την ...ξεκολλήσει η κυβέρνηση Τσίπρα και να προχωρήσει τελικά.

«Η δική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της χώρας. Τι λέτε για την υπογραφή της ερώτησης των βουλευτών σας για το Ελληνικό; Πιστεύετε στην επένδυση ή πιστεύετε ότι είναι αναγκαίο κακό και σας αναγκάζουν οι δανειστές; Τη θέλετε ή δεν τη θέλετε πραγματικά την επένδυση; Φοβάμαι ότι πίσω από το προσωπείο της δήθεν συμμόρφωσης κρύβεται ένας αμετανόητος ιδεολόγος εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet