Γενικός Δείκτης:771.18-0.22%
EUR/USD: 1.17

Άρχισαν οι απολογίες για τις διαφημιστικές δαπάνες Attica Bank και ΕΥΔΑΠ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης άνοιξε τον κύκλο των απολογιών για το κακούργημα της απιστίας στελεχών της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ για την υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την εν λόγω υπόθεση των παράνομων, σύμφωνα με την δικογραφία, διαφημιστικών ολοκληρώνει πλέον την έρευνά του αποστέλλοντας κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Μετά την απολογία στον κ. Σαργιώτη ο κατηγορούμενος από την πλευρά της ΕΥΔΑπ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Όμως, παράλληλα τα στελέχη της Τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους 12 κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» για ποσά που κρίνονται "δυσανάλογα υψηλά" σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Σύμφωνα με την κατηγορία το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί διετία 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ είναι περίπου στα 250.00 ευρώ και για την Τράπεζα είναι περίπου 380.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση έτος όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

Αρχικά η υπόθεση είχε ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της Τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα.

Κατόπιν αυτού ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στην συνέχεια λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Η βασική δικογραφία που αφορά τους δύο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί μαζί με τον εκδότη, , έχει διαχωριστεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Η δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Μαυρίκου έπαυσε λόγω θανάτου.

πηγή: protothema.gr

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet