Γενικός Δείκτης:755.63-1.98%
EUR/USD: 1.17

Μέχρι την παραλία του Αγίου Κοσμά η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα

  • ( UPD -13/09/2017 18:04 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Για εμφάνιση κηλίδων ρύπανσης στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, κάνει λόγω σε ανακοίνωσή της η Ελληνικό ΑΕ. Όπως αναφέρεται η εταιρέια ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και προχώρησε στο σχέδιο αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης για την προστασία της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Το μεσημέρι εμφανίστηκε κηλίδα προς την παραλία του Αγίου Κοσμά, όπου πλέον λαμβάνονται και εκεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα που περιορίζει την εξάπλωση του πετρελαίου και διεξάγονται επιτόπιοι καθαρισμοί από εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικό ΑΕ, καθώς και εθελοντές του Δήμου Ελληνικού προκειμένου να καθαριστεί και να προστατευτεί η παραλία από περαιτέρω μόλυνση.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας με ανάρτησή του στο facebook τονίζει:

«Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

Στην ίδια ανάρτηση έχει επισυνάψει και πολλές φωτογραφίες από την παραλία της Γλυφάδας, στις οποίες φαίνεται η έκταση της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα

metrads.jpg

metra_dl.jpg

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet