Γενικός Δείκτης:846.930.54%
EUR/USD: 1.24

Επενδύσεις σε retailing, τουρισμό και ασφάλιση «βλέπει» η Fosun στην Ελλάδα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σημαντικές ευκαιρίες «βλέπει» η κινεζική Fosun στην Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει στρατηγική αγορά, μαζί με την Πορτογαλία, στοχεύοντας κυρίως στους κλάδους του retailing, της ασφάλισης και του τουρισμού.

«Βλέπουμε ιδιαίτερα θετικά σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, σε βασικούς τομείς όπως το retail, ο τουρισμός και η ασφάλιση. Αυτοί οι τομείς αποτελούν σημαντικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας, μαζί με τον τομέα της υγείας, ο οποίος αποτελεί επίσης ένα πεδίο που μας ενδιαφέρει και έχουμε σημαντική εξειδίκευση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λαν Κανγκ, εκτελεστική διευθύντρια, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Fosun και πρόεδρος του Fosun Insurance Group στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Fosun έχει προχωρήσει στρατηγική επένδυση στην εταιρεία Folli Follie και στην επένδυση του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο project αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

«Η στρατηγική παρουσία και οι σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου Fosun στην Ελλάδα αποτελούν μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων. Οι επενδύσεις έχουν μακροπρόθεσμο και αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως ήδη έχουμε αποδείξει και με την έως τώρα παρουσία μας στην ελληνική αγορά» όπως δήλωσε. Η επένδυση της Fosun στη Folli Follie συνέβαλε σε μία εντυπωσιακή ανάπτυξη και αύξηση των καταστημάτων παγκοσμίως, από 98 καταστήματα τον Μάιο του 2011 στα 480 καταστήματα σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Fosun επένδυσε το 2014 στην πορτογαλική ασφαλιστική εταιρεία Fidelidade και είναι, πλέον ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα, μετά την ολοκλήρωση του πορτογαλικού προγράμματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Fosun έχει επενδύσει περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να συνεχίσει να επενδύει. Τα καθαρά κέρδη της Fidelidade ανήλθαν σε 221,8 εκατ. ευρώ το 2016, ποσό που είναι διπλάσιο από το 2013, πριν από τη συμμετοχή του Ομίλου Fosun. Η Fosun, σε τρία χρόνια, απέκτησε τον έλεγχο κορυφαίων εταιρειών σε συναφείς τομείς, όπως ο τραπεζικός, η ασφάλιση και η υγεία.

«Υπάρχουν σίγουρα σημαντικές ομοιότητες στις δύο αγορές. Η Ελλάδα εξέρχεται από μία σκληρή ύφεση, έχοντας αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις με την Πορτογαλία. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Πορτογαλία αντιπροσωπεύουν βασικές αγορές για τη Fosun, ώστε να ενισχύσει ακόμα πιο δυναμικά την παρουσία της στην Ευρώπη» δηλώνει η κ. Κανγκ.

Η Fosun δημιουργήθηκε το 1992 από πέντε συμφοιτητές, ανάμεσα στους οποίους ο νυν επικεφαλής και πρόεδρος, Γκούο Γκουανγκτσάνγκ. Από το 2010 έως το 2015, η Fosun έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο τουρισμός, η μόδα, ο αθλητισμός και ο τραπεζικός τομέας, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι επενδύσεις περιελάμβαναν το Club Med, το Thomas Cook Group, το Cirque du Soleil, την αμερικανικό brand ρούχων St John και την ελληνική Folli Follie.

Στα τέλη του 2014 η Fosun εξαγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Meadowbrook στις ΗΠΑ, ενώ έχει επενδύσει και στην αυστραλιανή πετρελαϊκή εταιρεία Roc Oil, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, σημαντική αγορά αποτελεί η Πορτογαλία, όπου η Fosun έχει επενδύσει συνολικά, από το 2014 έως σήμερα, 2,3 δισ. ευρώ.

Η Fosun βρίσκεται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης, με τον Όμιλο να έχει περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν κοντά στα 66 δισ. ευρώ.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet