Γενικός Δείκτης:769.460.47%
EUR/USD: 1.15

Δημοσκόπηση: Σταθερό το προβάδισμα Μακρόν αλλά κερδίζει έδαφος η Λε Πεν

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινούνται τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου και της επικεφαλής του, Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί το προβάδισμά του, εξασφαλίζοντας, καθώς φαίνεται, τη νίκη στον β' και τελικό γύρο, δύο εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων, καταγράφοντας πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση. Η Λε Πεν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1%.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%, συνεπώς δεν προβλέπεται να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου.

Η Λε Πεν δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία πρέπει να επαναφέρει άμεσα τους ελέγχους στα σύνροα και να αποβάλει τους ξένους που περιλαμβάνονται στις λίστες διεθνώς υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνοντας ότι αυτά τα βήματα είναι που θα λάβει, εάν η ίδια εκλεγεί.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet