Γενικός Δείκτης:807.44-0.79%
EUR/USD: 1.23

Βρυξέλλες για Ερντογάν στην Αθήνα: Οι συνθήκες είναι σαφείς για όλους

  • ( UPD -07/12/2017 19:04 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Ιωάννη Αντύπα

Με καλό μάτι αλλά υπενθυμίζοντας πως "οι συνθήκες είναι σαφείς για όλους" βλέπουν οι Βρυξέλλες την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα.

Κοινοτικός αξιωματούχος σημειώνει πως η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών να προχωρήσουν στις διμερείς τους σχέσεις και να ενισχύσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Πιο σημαντικά όμως, ο αξιωματούχος συμπληρώνει αναφορικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης πως "οι προσδοκίες μας σε όλες τις υποψήφιες χώρες όσον αφορά το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη δέσμευση έναντι του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών είναι σαφείς σε όλους".

Παράλληλα τονίζει πως είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία να διατηρήσουν τον διάλογο και την άμεση επαφή.

Αναφορικά με τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, ο αξιωματούχος τόνισε πως είναι επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και πως υπάρχει συνεχής συνεργασία σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην οικονομία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet