Γενικός Δείκτης:769.490.47%
EUR/USD: 1.15

ΟΛΘ: Το ΤΑΙΠΕΔ ανοίγει τους φακέλους με τις βελτιωμένες προσφορές

  • ( UPD -21/04/2017 17:44 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή στο ΤΑΙΠΕΔ βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι:

- International Container Terminal Services Inc.
- The Peninsular and Oriental Steam.
- Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγίσει τους φακέλους των οικονομικών προσφορών στην επόμενη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Ο Γ' κύκλος

Με το άνοιγμα των προσφορών αρχίζει ο τρίτος κύκλος.

Στον τρίτο κύκλο θα περάσουν ένας ή μπορεί και ο δεύτερος σε ύψος προσφοράς. Για να περάσει όμως ο δεύτερος θα πρέπει η προσφορά του να μην έχει διαφορά μεγαλύτερη από το 10% σε σχέση με εκείνη του πρώτου. Στη φάση αυτή θα βγει ο «νικητής» της διαδικασίας.

Ακολουθεί η κατακύρωση της συμφωνίας παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στη συνέχεια θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και να έχει εγκατασταθεί ο πλειοδότης. Οι αισιόδοξοι είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα λήξει η υπόθεση αρχές Νοεμβρίου με τους πιο συντηρητικούς να συμπληρώνουν λέγοντας "το... νωρίτερο".

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet