Γενικός Δείκτης:845.330.35%
EUR/USD: 1.24

Στα σκαριά το action plan για την κρουαζιέρα και το γιότινγκ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του θαλάσσιου τουρισμού ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στον ΣΕΤΕ.

«Στο θαλάσσιο τουρισμό, επίσης δεν είχε ποτέ υπάρξει οργανωμένο σχέδιο που να αξιοποιεί το τεράστιο αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρα μας. Θέσαμε ως προτεραιότητα την χάραξη ενιαίας Εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας και συστήσαμε από κοινού με το Υπουργείο Ναυτιλίας την Εθνικής Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας» τόνισε η υπουργός και προσέθεσε: «Η Επιτροπή με τη συμμετοχή 28 φορέων, συνεδριάζει τακτικά και μέσα από τις ειδικές ομάδες εργασίας ετοιμάζουμε τα action plan για την κρουαζιέρα και το γιότινγκ. Πρόκειται για συγκεκριμένα σχέδια ανάπτυξης του homeporting, ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματα, διασύνδεση της κρουαζιέρας, με τον πολιτισμό και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα ανά προορισμό, και έργα που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των πλοίων νέας γενιάς τα επόμενα χρόνια και σύναψης στρατηγικών συνεργασιών με τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου διεθνώς».

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι αξιοποιηθούν τα τουριστικά λιμάνια που η χρήση, διαχείριση και έλεγχος τους βρίσκεται σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet