Γενικός Δείκτης:770.89-1.79%
EUR/USD: 1.17

Από 1η Απριλίου το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ενεργοποιείται το νέο σύστημα παροχής και αποζημίωσης υλικών του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους από την 1η Απριλίου. Για τη χορήγηση των υλικών, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται από τον επόμενο μήνα μόνο στους συμβεβλημένους παρόχους και δίδοντας τη γνωμάτευση θα παραλαμβάνουν (ή θα τους αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά, που δικαιούνται με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι δικαιούχοι, δηλαδή οι ασφαλισμένοι, θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα υλικά που τους συνταγογραφούν οι γιατροί χωρίς να προπληρώνουν και να υποβάλλουν στη συνέχεια τα έγγραφα στις αρμόδιες διευθύνσεις προκειμένου να αποζημιωθούν για τη δαπάνη τους. Αυτό θα προϋποθέτει ότι διαθέτουν την ιατρική γνωμάτευση αλλά και ότι απευθύνονται για την προμήθεια του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε συμβεβλημένους παρόχους.

Το νέο σύστημα προμήθειας των υλικών αφορά το υγειονομικό υλικό, τα επιθέματα, τα υλικά για μεσογειακή αναιμία, τα οστομικά υλικά, τα υλικά σακχαρώδους διαβήτη, τα υλικά τραχειοστομίας, τις συσκευές σίτισης, τους καθετήρες, τους ουροσυλλέκτες, τις συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, τα ακουστικά βαρηκοΐας, τα ορθοπεδικά είδη, τις αναπνευστικές και συσκευές οξυγονοθεραπείας και τα σκευάσματα ειδικής διατροφής. (Για τα υλικά που δεν αναφέρονται παραπάνω θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του 2016).

Για τα οπτικά είδη η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ για την Ειδική Αγωγή είναι σε εξέλιξη το έργο της επιστημονικής επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.

πηγή: protothema.gr

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet