Fine Living

Επιμέλεια: Φώτης Τσιμέλας

x

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ τον μήνα

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, παρά την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, οι Έλληνες παλεύουν με τους χαμηλούς μισθούς και τη μεγάλη ακρίβεια... - Η Ελλάδα μεταξύ των 5 ευρωπαϊκών χωρών με κατώτατο κάτω των €1.000

newsroom

Βιλερουά (ΕΚΤ): Διατρέχουμε οικονομικό κίνδυνο αν αργήσουμε να μειώσουμε τα επιτόκια

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η ΕΚΤ, πέραν της μείωσης του πληθωρισμού, θα πρέπει να έχει ακόμα έναν στόχο: τη διασφάλιση της λεγόμενης ήπιας προσγείωσης για την οικονομία της ευρωζώνης

newsroom

Η Ταϊλάνδη ρίχνει στη μάχη τα καζίνο για να σώσει την οικονομία της (γράφημα)

newsroom

Συνεχίζεται η σταθερή άνοδος της τιμής του πετρελαίου λόγω της παράτασης των περικοπών του ΟΠΕΚ+

newsroom

Apple: Ερχονται τα νέα iPad Pro και iPad Air με οθόνες OLED και νέο επεξεργαστή

newsroom

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

array(10) {
 [0]=>
 object(WP_Post)#4145 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1634044)
 ["post_author"]=>
 string(2) "51"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-29 14:07:35"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-29 12:07:35"
 ["post_content"]=>
 string(5264) "Έπειτα από ένα πολύμηνο θρίλερ, έπεσαν χθες οι υπογραφές μεταξύ της διοίκησης της Avramar και των πιστωτριών τραπεζών στη συμφωνία για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην εταιρεία ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία κερδίζει πολύτιμο χρόνο στον μεγαλύτερο Όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών της χώρας που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς πλέον οι τράπεζες, που πλέον έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών, μέσω της Deloitte αναζητούν νέο επενδυτή.

Εκτιμάται πως μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της εταιρείας τα νέα κεφάλαια, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη ρευστότητάς της και παράλληλα ως το τέλος Απριλίου θα αρχίσουν να ξεσκονίζουν τα οικονομικά του Ομίλου ενδιαφερόμενοι επενδυτές που ήδη φέρεται να έχουν κάνει πρώτη κρούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney αρχικό ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ως τώρα τρία funds, εκ των οποίων τα δύο έχουν συνασπιστεί για κοινή πρόταση. Πρόκειται για το ισπανικό fund Atitlan και το Εθνικό Ταμείο του Αμπού Ντάμπι ADQ αντιπροσωπεία των οποίων είχε πολλαπλές επαφές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τις διοικήσεις των πιστωτριών τραπεζών και με στελέχη της Deloitte. Σημειωτέον πως σήμερα μία εκ των δύο βασικών μετόχων της Avramar, είναι η Mubadala, επίσης κρατική επενδυτική εταιρεία του Αμπου Ντάμπι. Το τρίτο fund, φέρεται να διαχειρίζεται αμερικανικά Κεφάλαια.

Σε κάθε περίπτωση η επιτυχής εξεύρεση νέου επενδυτή συνδέεται κυρίως με το βαθμό “κουρέματος” που θα κληθούν να κάνουν οι τράπεζες στα δάνεια που βαρύνουν την εταιρεία! Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην Avramar υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία δάνεια, ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα οποία εκταμιεύθηκαν σε δόσεις με τελευταία τον Ιούνιο του 2022, η εταιρεία τα έλαβε με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Με την ενδιάμεση χρηματοδότηση η Avramar θα καλύψει ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και των άλλων εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο.

Διαβάστε ακόμη

Mητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου (vid)

Αύξηση κατώτατου μισθού: Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς

Mytilineos – Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ"
 ["post_title"]=>
 string(167) "Avramar: Έπεσαν οι υπογραφές για το τραπεζικό “σωσίβιο” – Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές"
 ["post_excerpt"]=>
 string(293) "Εκτιμάται πως μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της εταιρείας τα νέα κεφάλαια δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη ρευστότητάς στην εταιρεία"
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(83) "avramar-epesan-i-ipografes-gia-to-trapeziko-sosivio-i-proti-endiaferomeni-ependites"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-29 14:07:35"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-29 12:07:35"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1634044"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(2) "26"
 }
 [1]=>
 object(WP_Post)#4146 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1633968)
 ["post_author"]=>
 string(3) "194"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-29 13:16:08"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-29 11:16:08"
 ["post_content"]=>
 string(10692) "Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Καλκάνης. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του newmoney, ο 80χρονος επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George βρέθηκε νεκρός στην οικία του, στα Καλύβια Αττικής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Γόνος ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων καθώς η μητέρα του Καίτη Καλκάνη, ήταν εκείνη που είχε δημιουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος. Την διαδέχθηκε στο «τιμόνι» των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στην κοσμική ζωή της Αθήνας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ωστόσο το όνομά του συνδέθηκε στη συνέχεια και με υποθέσεις που έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες.


Το King George

Το King George χτίστηκε αρχικά ως παράρτημα του παλατιού και αργότερα λειτούργησε για ένα διάστημα ως κατοικία του πρωθυπουργού (την περίοδο 1915-16) Στέφανου Σκουλούδη. Στη συνέχεια κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε το ξενοδοχείο King George, από την οικογένεια Καλκάνη, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1936. Λόγω της στρατηγικής θέσης του στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, αλλά και της πολυτέλειάς του φιλοξένησε κατά καιρούς διασημότητες, μεγιστάνες, ηγέτες κρατών κ.α. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Μαρία Κάλλας, μέχρι την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, την Μέριλιν Μονρόε, την Μπριζίτ Μπαρντό, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Φρανσουά Μιτεράν και πολλούς ακόμη. Παράλληλα αποτέλεσε επίκεντρο της κοσμικής ζωής της Αθήνας, με τα μυθικά πάρτι που έδινε η Καίτη Καλκάνη και στη συνέχεια ο γιός της Σωκράτης να αφήνουν εποχή. Το 1958 προστέθηκαν οι 3 τελευταίοι όροφοι, αλλά 30 χρόνια αργότερα, το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών. Στην πορεία άλλαξε χέρια αρκετές φορές καθώς πέρασε στην Τράπεζα Κρήτης και μετά στη Eurobank, ενώ άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2004, ενώ είχε προηγηθεί ριζική ανακαίνιση. Το 2013 το King George μισθώθηκε από τον Όμιλο Λάμψα (που διαθέτει και το όμορο ξενοδοχείο «Μεγάλης Βρετανία») ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε στην εξαγορά του από τη Eurobank έναντι 43 εκατ. ευρώ. Σήμερα, υπό την ιδιοκτησία της Λάμψα Α.Ε., το King George με 102 δωμάτια και σουίτες, μια Penthouse Σουίτα με ιδιωτική εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη, το βραβευμένο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας Tudor Hall, αποτελεί ένα «στολίδι» της πλατείας Συντάγματος.

Το «ξενοδοχείο-φάντασμα» και οι εμπλοκές

Όσο όμως ακόμη το ξενοδοχείο βρισκόταν στα χέρια του Σωκράτη Καλκάνη έγινε για πολλά χρόνια επίκεντρο της κοσμικής ζωής της πρωτεύουσας, με τον τόνο να δίνουν οι κάθε είδους celebrities, από ηθοποιούς και διάσημους μόδιστρους μέχρι επιφανείς επιχειρηματίες. Τα σχέδιά του όμως δεν περιορίστηκαν στο King George. Έτσι στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έβαλε μπροστά το φιλόδοξο πλάνο για τη δημιουργία ενός μοναδικού πεντάστερου resort στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας. Την περιοχή τη γνώριζε άλλωστε καλά, καθώς τον περισσότερο χρόνο διέμενε στην εντυπωσιακή βίλα της οικογένειας στο Λαγονήσι. Επρόκειτο για μεγάλο συγκρότημα 400 δωματίων σε προνομιακή έκταση 65 στρεμμάτων που «κόβεται» από την παραλιακή λεωφόρο. Το ξενοδοχείο άρχισε πράγματι να χτίζεται το 1972, αλλά έμεινε στα μπετά, όπως το αντικρύζουν δεκαετίες τώρα όσοι διέρχονται την παραλιακή λεωφόρο προς το Σούνιο. Έγινε έτσι γνωστό ως «το ξενοδοχείο-φάντασμα της χούντας». Χρόνια αργότερα έγιναν αρκετές προσπάθειες αξιοποίησης που όμως έπεσαν στο κενό. Το 2016 η Grivalia εξαγόρασε το ακίνητο από τη Eurobank και τελικά πέρυσι τον Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι πέρασε στα χέρια του αμερικανικού fund HIG, το οποίο αναπτύσσει έντονη επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Το όνομα του Σωκράτη Καλκάνη ενεπλάκη σε διάφορες υποθέσεις. Από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τις φημολογούμενες στενές σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Δήμητρα Λιάνη καθώς φέρεται να τους είχε παραχωρήσει κάποιες φορές τη βίλα του Λαγονήσι, πριν ακόμη γίνει γνωστή η δική τους πολύκροτη σχέση, μέχρι αργότερα και σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Για την τελευταία αυτή εμπλοκή θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Καλκάνης υπήρξε συλλέκτης μοναδικών έργων τέχνης. Μάλιστα αρκετά από αυτά στόλιζαν παλαιότερα και τους χώρους του King George. Ωστόσο για κάποια κομμάτια ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, όπως ένα αγαλματίδιο της Ελληνορωμαϊκής εποχής που είχε στη βίλα του Λαγονησίου, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και τελικά, μετά από χρόνια, είχε καταδικαστεί σε μικρή εξαγοράσιμη ποινή. Σε κάθε περίπτωση, με το θάνατό του κλείνει ένας κύκλος μυθιστορηματικής διαδρομής, με την άνοδο, τα πλούτη και την πολυτέλεια, αλλά μετά με την ολισθηρή κάθοδο και το πάντα μοναχικό τέλος… Διαβάστε ακόμη Mητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου (vid) Αύξηση κατώτατου μισθού: Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς Mytilineos – Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(102) "Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Σωκράτης Καλκάνης (pics)" ["post_excerpt"]=> string(287) "Ο πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George, το όραμα για το resort στην παραλιακή που έμεινε στα μπετά, οι δικαστικές περιπέτειες και η μυθιστορηματική διαδρομή " ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(56) "efige-apo-ti-zoi-o-epichirimatias-sokratis-kalkanis-pics" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 13:25:25" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 11:25:25" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633968" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "81" } [2]=> object(WP_Post)#4152 (25) { ["ID"]=> int(1633826) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 12:50:56" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:50:56" ["post_content"]=> string(4903) "Για τις προκλήσεις γύρω από τη διείσδυση και ζήτηση των συνδέσεων οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH), τον ρόλο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και τις πολιτικές που θα ξεκλειδώσουν την ανάπτυξή τους γεφυρώνοντας την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλεύρης, Διευθυντής Δικτύου της Vodafone Ελλάδας, στο FTTH Conference που φέτος διεξήχθη στο Βερολίνο. «Ο απαραίτητος μετασχηματισμός της ευρωπαϊκής συνδεσιμότητας απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και γενναίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επίτευξη του φιλόδοξου ψηφιακού στόχου της ΕΕ για καθολική πρόσβαση σε ταχύτητες Gigabit από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, υπάρχει ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική επενδύσεων που θα εγγυάται ταχύτερη ανάπτυξη δικτύων υψηλής χωρητικότητας και περαιτέρω αύξηση της ζήτησης» Όπως επίσης σημείωσε ο κύριος Πλεύρης, παρότι είναι αδιαμφισβήτητη η πρόοδος της Ελλάδας στη διείσδυση της οπτικής ίνας τα τελευταία χρόνια, η χώρα εξακολούθησε να υστερεί σε σχέση με την ΕΕ στο πεδίο αυτό, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος και οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών εκτόξευσαν το κόστος των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά που έπληξε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η ζήτηση ευρυζωνικών ταχυτήτων στη σταθερή κρατήθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα της προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία των επερχόμενων προγραμμάτων επιδότησης «Smart Readiness» για την κατασκευή οπτικών ινών εντός κτιρίου, και «Gigabit Voucher» για την τόνωση της διείσδυσης συνδέσεων FTTH στα ελληνικά νοικοκυριά». «Κύρια πρόκληση παραμένει το τελικό κόστος των υπηρεσιών FTTH. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για μια σειρά από μέτρα που θα δώσουν κίνητρα για την υιοθέτηση υπηρεσιών FTTH στη λιανική αγορά, περιορίζοντας παράλληλα τους επενδυτικούς κινδύνους, όπως η αναθεώρηση των τιμών χονδρικής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ρυθμιστική αρχή, ο εξορθολογισμός της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που συχνά αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο των εργασιών και τις αδειοδοτήσεις», συμπλήρωση ο Ν. Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2021, ενώ ο επενδυτικός της σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση επενδύσεων 1 δισ. ευρώ την προσεχή πενταετία μέχρι το 2029, τόσο για την επέκταση της υποδομής οπτικών ινών, όσο και για τη συνέχιση της ανάπτυξης του δικτύου 5G σε όλη την επικράτεια." ["post_title"]=> string(229) "Πλεύρης (Vodafone Ελλάδας): Απαιτείται συνεργασία μεταξύ αγοράς και ρυθμιστικών φορέων για να ενισχυθούν οι επενδύσεις σε δίκτυα" ["post_excerpt"]=> string(262) "Οι προκλήσεις γύρω από τη διείσδυση και ζήτηση των συνδέσεων οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH), στο FTTH Conference που φέτος διεξήχθη στο Βερολίνο" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(122) "plevris-vodafone-elladas-apetite-sinergasia-metaxi-agoras-ke-rithmistikon-foreon-gia-na-enischithoun-i-ependisis-se-diktia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 12:51:11" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:51:11" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633826" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "41" } [3]=> object(WP_Post)#4151 (25) { ["ID"]=> int(1633870) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 12:40:38" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:40:38" ["post_content"]=> string(14378) "Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου 2024. Ωστόσο, οι παράγοντες της αγοράς ζητούν παράλληλα και στήριξη των επιχειρήσεων ζητώντας μείωση του μη μισθολογικού κόστους. «Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση η οποία βελτιώνει το οικογενειακό εισόδημα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Άλλωστε, μόνον έτσι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία αύξηση της υποτονικής κίνησης, που έχει καταγραφεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Όμως, επειδή δεν γίνεται κοινωνική πολιτική στις πλάτες της επιχειρηματικότητας, αναμένουμε η απόφαση αυτή που υπερβαίνει τις προτάσεις μας, να συνδυαστεί τουλάχιστον με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πλήξουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δυστυχώς θα αναγκαστούμε, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να πάρουμε πίσω την αύξηση με πολλαπλάσιο κόστος ή στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουμε να προχωρήσουμε όπως επιθυμούμε και το επόμενο έτος, σε μία περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μισθών» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε πως «ο κατώτατος μισθός, όπως διαμορφώνεται στα 830 ευρώ, από την 1η Απριλίου 2024, είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλαισίου της οικονομίας». Συνέχισε λέγοντας «η κυβέρνηση, συνεπής προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αξιοποιώντας τη δυναμική της κυκλικότητας στην οικονομία, επιχειρεί να δώσει, μέσω των επιχειρήσεων, νέα ώθηση στο διαθέσιμο εισόδημα. Κατά συνέπεια, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενισχύσει την κατανάλωση στην αγορά και, αντίστοιχα, την οικονομία. Η συνταγή για την ανάπτυξη της χώρας μας δεν έχει αλλάξει, παρά τις κρίσεις, με την κατανάλωση να πρωταγωνιστεί έναντι εξαγωγών και επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση εξακολουθεί να εισφέρει συνολικά το 88% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που αποτυπωνόταν και το 2009. Τα στοιχεία σύνθεσης του ΑΕΠ δείχνουν ότι, και το 2024, το στοίχημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,9% θα κριθεί από την κατανάλωση, ιδίως των νοικοκυριών και, δευτερευόντως, του Δημοσίου, το οποίο, υπό την πίεση της παραγωγής υψηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι υποχρεωμένο να κινηθεί από το 20% του 2023 κάτω του 18% το 2024, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε το 2023 στο 68% του ΑΕΠ, με την αναλογία αυτή να διατηρείται στην ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες» σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη. «Η ετήσια διαμόρφωση του ΑΕΠ κάθε χρόνο εξαρτάται κυρίως από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τη χρηματοδότησή τους, αλλά και από την πορεία των τιμών, πέραν βεβαίως του τουρισμού που επίσης επηρεάζει άμεσα τον δείκτη. Η υψηλότερη αναλογία της κατανάλωσης ως προς το ΑΕΠ τα τελευταία 30 χρόνια, σημειώθηκε το 2020 στο 93%, λόγω της μεγάλης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που βελτιώνεται διαρκώς, οι ισορροπημένες αυξήσεις μισθών θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση, ότι θα ακολουθήσει και μια αντίστοιχη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε, ότι η παραγωγικότητα στην εργασία είναι στοιχείο που συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, άρα και δικαιολογεί, τόσο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, όσο και την αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Το βέβαιο είναι πως οι μικρότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι εργοδότες δεν προσέγγισαν ποτέ φοβικά τις αυξήσεις των αμοιβών των εργαζόμενων τους, όταν αυτές ήταν λελογισμένες. Άλλωστε, η διαδικασία αύξησης των κατώτατων αμοιβών και των 19 συνδεδεμένων επιδομάτων, δεν βρήκε αντιρρήσεις από τους μικρότερους και μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, αφού οι επιχειρήσεις “βάζουν το χέρι στην τσέπη”, προκειμένου να καλύψουν, αφενός κενές θέσεις εργασίας και, αφετέρου, να κρατήσουν στη χώρα τις αναγκαίες δεξιότητες που είναι δυσεύρετες. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι μια κλασική περίπτωση όπου “άλλος κερνάει, άλλος πίνει και άλλος πληρώνει”. Όμως, κατά την άποψή μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μικρομεσαίοι εργοδότες, θεωρούν δίκαιη τη μηνιαία αύξηση των 50 ευρώ, των 83 ευρώ του επιδόματος γάμου και του 10% για κάθε τριετία. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Eurostat, η Ελλάδα έκλεισε το 2023 με το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ και καλείται, το 2024, όχι μόνο να σταματήσει να αποκλίνει, αλλά να αρχίσει να συγκλίνει μισθολογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ορθώς λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, καλώς οι εργαζόμενοι επωφελούνται και δικαίως οι εργοδότες πληρώνουμε, αφού μόνο έτσι θα ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα σε μια τριετή περίοδο ακρίβειας, ώστε να διατηρηθεί η “ροπή κατανάλωσης” στην αγορά».

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει

«Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τάσσεται πάντα υπέρ της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που η ακρίβεια πιέζει ασφυκτικά τα νοικοκυριά. Οπότε είμαστε σαφώς θετικοί στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Εξάλλου έτσι θα στηριχθεί και η αγορά. Σε αυτό όμως που είμαστε αντίθετοι είναι στο γεγονός ότι αυτή η νέα αύξηση έρχεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δυνατότητα τους να ανταποκριθούν σε επιπλέον βάρη. Είχαμε κάνει ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση πως η οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου θα έπρεπε να συνοδευτεί από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, επιβαρύνονται κι άλλο σε μία χρονική στιγμή που η βιωσιμότητα τους απειλείται από διάφορους ανασταλτικούς παράγοντες όπως η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η επιπλέον φορολόγηση, ο βραχνάς των ανεξόφλητων οφειλών. Αν θέλουμε πραγματικά ως χώρα να δούμε επιτέλους ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει η Πολιτεία να δει και τις ανάγκες της πολύ μικρής, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Είναι και οι μικρομεσαίες που μπορούν να παράξουν πλούτο, να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης, να στηρίξουν τα δημόσια έσοδα. Και δικαιούνται μίας καλύτερης μεταχείρισης». Διαβάστε ακόμη Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις Κολωνός: Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος Σταϊκούρας: Η επένδυση στην κατασκευή έργων υποδομής δημιουργεί ένα πάγιο εθνικό κεφάλαιο Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(112) "Αύξηση κατώτατου μισθού: Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς (upd)" ["post_excerpt"]=> string(525) "Οι παράγοντες της αγοράς βλέπουν θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο ζητούν και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - ΓΣΕΕ: Στα τάρταρα οι μισθοί – Γενική απεργία στις 17 Απριλίου" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(55) "afxisi-katotatou-misthou-i-protes-antidrasis-tis-agoras" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 13:47:50" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 11:47:50" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633870" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "89" } [4]=> object(WP_Post)#4161 (25) { ["ID"]=> int(1633840) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 12:11:34" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:11:34" ["post_content"]=> string(8483) "«Ο κατώτατος μισθός, όπως διαμορφώνεται στα 830 ευρώ, από την 1η Απριλίου 2024, είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλαισίου της οικονομίας» σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. «Η κυβέρνηση, συνεπής προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αξιοποιώντας τη δυναμική της κυκλικότητας στην οικονομία, επιχειρεί να δώσει, μέσω των επιχειρήσεων, νέα ώθηση στο διαθέσιμο εισόδημα. Κατά συνέπεια, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενισχύσει την κατανάλωση στην αγορά και, αντίστοιχα, την οικονομία. Η συνταγή για την ανάπτυξη της χώρας μας δεν έχει αλλάξει, παρά τις κρίσεις, με την κατανάλωση να πρωταγωνιστεί έναντι εξαγωγών και επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση εξακολουθεί να εισφέρει συνολικά το 88% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που αποτυπωνόταν και το 2009. Τα στοιχεία σύνθεσης του ΑΕΠ δείχνουν ότι, και το 2024, το στοίχημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,9% θα κριθεί από την κατανάλωση, ιδίως των νοικοκυριών και, δευτερευόντως, του Δημοσίου, το οποίο, υπό την πίεση της παραγωγής υψηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι υποχρεωμένο να κινηθεί από το 20% του 2023 κάτω του 18% το 2024, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε το 2023 στο 68% του ΑΕΠ, με την αναλογία αυτή να διατηρείται στην ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες. Η ετήσια διαμόρφωση του ΑΕΠ κάθε χρόνο εξαρτάται κυρίως από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τη χρηματοδότησή τους, αλλά και από την πορεία των τιμών, πέραν βεβαίως του τουρισμού που επίσης επηρεάζει άμεσα τον δείκτη. Η υψηλότερη αναλογία της κατανάλωσης ως προς το ΑΕΠ τα τελευταία 30 χρόνια, σημειώθηκε το 2020 στο 93%, λόγω της μεγάλης ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που βελτιώνεται διαρκώς, οι ισορροπημένες αυξήσεις μισθών θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση, ότι θα ακολουθήσει και μια αντίστοιχη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε, ότι η παραγωγικότητα στην εργασία είναι στοιχείο που συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, άρα και δικαιολογεί, τόσο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, όσο και την αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Το βέβαιο είναι πως οι μικρότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι εργοδότες δεν προσέγγισαν ποτέ φοβικά τις αυξήσεις των αμοιβών των εργαζόμενων τους, όταν αυτές ήταν λελογισμένες. Άλλωστε, η διαδικασία αύξησης των κατώτατων αμοιβών και των 19 συνδεδεμένων επιδομάτων, δεν βρήκε αντιρρήσεις από τους μικρότερους και μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, αφού οι επιχειρήσεις “βάζουν το χέρι στην τσέπη”, προκειμένου να καλύψουν, αφενός κενές θέσεις εργασίας και, αφετέρου, να κρατήσουν στη χώρα τις αναγκαίες δεξιότητες που είναι δυσεύρετες. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι μια κλασική περίπτωση όπου “άλλος κερνάει, άλλος πίνει και άλλος πληρώνει”. Όμως, κατά την άποψή μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μικρομεσαίοι εργοδότες, θεωρούν δίκαιη τη μηνιαία αύξηση των 50 ευρώ, των 83 ευρώ του επιδόματος γάμου και του 10% για κάθε τριετία. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Eurostat, η Ελλάδα έκλεισε το 2023 με το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ και καλείται, το 2024, όχι μόνο να σταματήσει να αποκλίνει, αλλά να αρχίσει να συγκλίνει μισθολογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ορθώς λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, καλώς οι εργαζόμενοι επωφελούνται και δικαίως οι εργοδότες πληρώνουμε, αφού μόνο έτσι θα ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα σε μια τριετή περίοδο ακρίβειας, ώστε να διατηρηθεί η “ροπή κατανάλωσης” στην αγορά.» Διαβάστε ακόμη

Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Brown Hotels: Νέες συμφωνίες για διαχείριση ξενοδοχείων σε προορισμούς – έκπληξη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ   " ["post_title"]=> string(152) "Κορκίδης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού διατηρεί την «ροπή κατανάλωσης» στην αγορά" ["post_excerpt"]=> string(234) "Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενισχύσει την κατανάλωση στην αγορά και, αντίστοιχα, την οικονομία δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(79) "korkidis-i-afxisi-tou-katotatou-misthou-diatiri-tin-ropi-katanalosis-stin-agora" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 12:11:34" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:11:34" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633840" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "48" } [5]=> object(WP_Post)#4162 (25) { ["ID"]=> int(1633839) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 12:10:46" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:10:46" ["post_content"]=> string(5837) "Η MYTILINEOS συμπράττει για 6η χρονιά με την κοινωνική επιχείρηση knowl και υλοποιεί το Πρόγραμμα Data Youth, για την ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες. Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την απασχόληση των νέων στη σύγχρονη οικονομία και η έλλειψη αυτών ακριβώς των δεξιοτήτων είναι από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της βιώσιμης απασχόλησης, η μείωση του ψηφιακού χάσματος στην ομάδα στόχου και η ανάπτυξη καινοτομικής σκέψης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, μέσω του Data Youth θα παρέχονται δωρεάν συμβουλευτική και κατάρτιση δεξιοτήτων σε 25 άνεργους νέους και νέες, αξιοποιώντας τη βραβευμένη μεθοδολογία του Επιταχυντή Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας, ενός ολιστικού και εξατομικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν, χωρίς κόστος, συμβουλευτική, διάγνωση των δυνατών τους σημείων, συνεδρίες ενδυνάμωσης, βιογραφικό σημείωμα, mentoring από επαγγελματίες της αγοράς και διασύνδεση με εταιρείες και οργανισμούς. Η πρωτοβουλία Data Youth συμβάλλει ενεργά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές δεξιότητες. Μέσω της παροχής κατάρτισης και επαγγελματικής στήριξης σε άνεργους νέους, το πρόγραμμα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ψηφιακά επιδέξιου και ανταγωνιστικού εργατικού δυναμικού, προωθώντας την καινοτομία, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl προσφέρεται δωρεάν καθώς εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της MYTILINEOS στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για Μηδενική φτώχεια (1), Ποιοτική Εκπαίδευση (4), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (8) και Λιγότερες Ανισότητες (10).

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ. Δείτε τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΔΩ. Διαβάστε ακόμη Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις Κολωνός: Ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος Σταϊκούρας: Η επένδυση στην κατασκευή έργων υποδομής δημιουργεί ένα πάγιο εθνικό κεφάλαιο Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(112) "Mytilineos - Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες" ["post_excerpt"]=> string(191) "Μέσω του Data Youth θα παρέχονται δωρεάν συμβουλευτική και κατάρτιση δεξιοτήτων σε 25 άνεργους νέους και νέες" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(69) "mytilineos-data-youth-endinamosi-anergon-neon-me-psifiakes-dexiotites" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 12:10:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:10:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633839" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "65" } [6]=> object(WP_Post)#4156 (25) { ["ID"]=> int(1633822) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 11:59:06" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 09:59:06" ["post_content"]=> string(3371) "Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση η οποία βελτιώνει το οικογενειακό εισόδημα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Άλλωστε, μόνον έτσι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία αύξηση της υποτονικής κίνησης, που έχει καταγραφεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Όμως, επειδή δεν γίνεται κοινωνική πολιτική στις πλάτες της επιχειρηματικότητας, αναμένουμε η απόφαση αυτή που υπερβαίνει τις προτάσεις μας, να συνδυαστεί τουλάχιστον με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πλήξουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δυστυχώς θα αναγκαστούμε, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να  πάρουμε πίσω την αύξηση με πολλαπλάσιο κόστος ή στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουμε να προχωρήσουμε όπως επιθυμούμε και το επόμενο έτος, σε μία περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μισθών». Διαβάστε ακόμη

Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Brown Hotels: Νέες συμφωνίες για διαχείριση ξενοδοχείων σε προορισμούς – έκπληξη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ " ["post_title"]=> string(202) "Καφούνης για κατώτατο: Καλοδεχούμενη η αύξηση αλλά πρέπει να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους" ["post_excerpt"]=> string(347) "Η πρώτη αντίδραση της αγοράς στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Τι αναφέρει στην δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης " ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(107) "kafounis-gia-katotato-kalodechoumeni-i-afxisi-alla-prepi-na-sindiasti-me-miosi-tou-mi-misthologikou-kostous" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 12:00:58" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:00:58" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633822" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "51" } [7]=> object(WP_Post)#4157 (25) { ["ID"]=> int(1633843) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 11:49:02" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 09:49:02" ["post_content"]=> string(5903) "Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Alpha Bank σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στον τομέα του Procurement, αναφέρει ανακοίνωση. Αναλυτικά: Ο Γιώργος Δημητριάδης, Centralised Procurement and Outsourcing Services Director της Αlpha Bank, έλαβε την κορυφαία διάκριση Procurement Manager of the Year στα βραβεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών, που διοργανώθηκαν πρόσφατα. Στην ίδια εκδήλωση, η Τράπεζα απέσπασε και το βραβείο Silver στην κατηγορία Procurement Excellence Award. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής, ο κ. Δημητριάδης τόνισε: «Στην ανθρωποκεντρικά σχεδιασμένη Διεύθυνση Προμηθειών οι ρόλοι είναι φτιαγμένοι ώστε να δίνουν στους Λειτουργούς τη δύναμη να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις οι οποίες έχουν νόημα, βοηθώντας έτσι την εργασιακή ικανοποίηση και την αίσθηση της “ιδιοκτησίας”. Για παράδειγμα, οι Λειτουργοί έχουν αυτονομία στις διαπραγματεύσεις με τους Προμηθευτές, αποκτώντας έτσι επιπλέον κίνητρο για την εργασία τους και φυσικά επιδρώντας θετικά στο συνολικό αποτέλεσμα».

Έξι βραβεία στα Procurement Excellence Awards

Επιπλέον, στα βραβεία Procurement Excellence Awards που διοργάνωσε η Boussias Events, η Alpha BankΑΛΦΑ -1,03% συγκέντρωσε έξι βραβεία – ένα Gold, δύο Silver και τρία Bronze – για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που παρουσίασε μέσα στο 2023. Πιο αναλυτικά, η Τράπεζα κέρδισε Gold Award στην κατηγορία Best MRO (Maintenance, Repair and Operations) Procurement Initiative, για το πρόγραμμα «Reuse for good», μια πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας, που προσφέρει έναν νέο κύκλο ζωής στον γραφειακό και τεχνολογικό εξοπλισμό και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιουσίας και Ασφάλειας της Αlpha Bank και ειδικότερα από τον Τομέα Διαχείρισης Αποθηκών. Δύο Silver Awards απονεμήθηκαν στη Διεύθυνση Προμηθειών της Τράπεζας στις κατηγορίες Best Sustainability Initiative για την αντικατάσταση των οχημάτων της με νέα οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον και Best Logistics / Transportation / Fleet Management Procurement Initiative για την επιτυχημένη εφαρμογή των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 και ISO 14064 Greenhouse Emission & Emas σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της. Τέλος, η Αlpha Bank έλαβε τρία Bronze Awards στις κατηγορίες Best Efficient Cost Management Initiative για τη συγκέντρωση των συμβουλευτικών υπηρεσιών πιστοποιήσεων κάτω από την «ομπρέλα» μίας Κεντρικής Συμφωνίας, Best Supplier Relationship Management Initiative για την εισαγωγή όρων Βιώσιμων Προμηθειών στις συμβάσεις με τους προμηθευτές και Best Procurement Transformation Program για τον μετασχηματισμό του προμηθευτικού κύκλου της Τράπεζας. Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 10% για Ελλάδα προβλέπει φέτος ο CEO της TUI

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί ακίνητα – «φιλέτα» στο Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ " ["post_title"]=> string(90) "Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στον τομέα του Procurement" ["post_excerpt"]=> string(245) "Σε δύο διαφορετικούς θεσμούς, η Τράπεζα κέρδισε συνολικά 8 βραβεία, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας διάκρισης Procurement Manager of the Year" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(61) "pollaples-diakrisis-tis-alpha-bank-ston-tomea-tou-procurement" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 12:12:14" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 10:12:14" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633843" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "52" } [8]=> object(WP_Post)#4158 (25) { ["ID"]=> int(1633722) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 11:20:29" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 09:20:29" ["post_content"]=> string(5031) "O Όμιλος EPSILON NET με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει την κατάκτηση της 1ης θέσης στα Best Workplaces for Women Hellas 2024, τον κορυφαίο θεσμό αναγνώρισης του εργασιακού περιβάλλοντος για τις γυναίκες στην Ελλάδα, σε συνέχεια της συμμετοχής του στην ετήσια έρευνα που διεξάγει ο οργανισμός Great Place to Work® Hellas. Σε μια εποχή όπου η ανθρώπινη ανάπτυξη και η εταιρική κοινωνική ευθύνη καθίστανται κρίσιμες για την επιτυχία ενός οργανισμού, ο Όμιλος EPSILON NET συνεχίζει να πρωτοστατεί, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και την αξία που φέρνει κάθε μέλος της ομάδας. Το 46% των εργαζομένων είναι γυναίκες, με τις προοπτικές αύξησης αυτού του ποσοστού μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής γυναικών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους. Επιπλέον, με το 97% των εργαζομένων να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δίκαιη μεταχείριση ανεξαρτήτως φύλου και το 44% των θέσεων ευθύνης να καλύπτεται από γυναίκες, ο Όμιλος αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην ισότητα των φύλων και την διαφορετικότητα. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του Ομίλου για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού κλίματος εργασίας, όπου η ισότητα και η ευημερία όλων των εργαζομένων αναγνωρίζονται και ενθαρρύνονται. Επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως οι πραγματικά πρωτοπόρες ιδέες μπορούν να προέλθουν μόνο από έναν χώρο εργασίας που ενθαρρύνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, τη συνέπεια, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη, το πάθος, την αφοσίωση, εφαρμόζοντας τις πρακτικές εκείνες που εξασφαλίζουν για τους ανθρώπους ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Ο Όμιλος EPSILON NET δεσμεύεται να συνεχίσει να πρωτοστατεί στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που ευνοεί την επιτυχία και την ανάπτυξη όλων των εργαζομένων του. Η Νάσια Σκούντζου, Group Human Resources Director του Ομίλου EPSILON NET, δήλωσε: « Η θέση μας στην κορυφή των Best Workplaces for Women Hellas 2024 αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που προάγει την ισότητα, την πολυμορφία και την ευημερία όλων των μελών μας. Στόχος μας όλα τα στελέχη του ομίλου να αισθάνονται ασφαλή ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή την καταγωγή τους. Στηριζόμαστε στη δύναμη της συνεργασίας και της αμοιβαίας στήριξης για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δημιουργούμε χώρους ανοιχτής επικοινωνίας και διασφαλίζουμε την ευελιξία που απαιτείται για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε ένας από τους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα αναπτύσσοντας μια κουλτούρα ανοχής, αμοιβαίου σεβασμού και ανταλλαγής απόψεων, που να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα στον τομέα της εργασίας.»      " ["post_title"]=> string(107) "Ο Όμιλος EPSILON NET κατακτά την 1η θέση στα Best Workplaces for Women Hellas 2024" ["post_excerpt"]=> string(329) "Το 46% των εργαζομένων είναι γυναίκες, το 97% των εργαζομένων να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δίκαιη μεταχείριση ανεξαρτήτως φύλου και το 44% των θέσεων ευθύνης να καλύπτεται από γυναίκες" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(83) "o-omilos-epsilon-net-katakta-tin-1i-thesi-sta-best-workplaces-for-women-hellas-2024" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 11:30:40" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 09:30:40" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633722" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "48" } [9]=> object(WP_Post)#4159 (25) { ["ID"]=> int(1633690) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-29 10:45:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 08:45:21" ["post_content"]=> string(6411) "Πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές προκήρυξε ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής για δύο ακίνητα της υπό εκκαθάριση Ασπίς Πρόνοια. Πρόκειται για ένα ακίνητο που αφορά γραφείο στον Δήμο Κοζάνης, γραφεία σε πολυκατοικία και έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης  και γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 με την αποσφράγιση των προσφορών που θα υποβληθούν. Ακολουθεί η ανακοίνωση: Με την υπ’ αριθ. 156/2/21.9.2009 (ΦΕΚ τ. ΑΕ – ΕΠΕ 11292/21.9.2009) απόφαση της ΕΠ.Ε.Ι.Α., η εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» ετέθη σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Με την υπ’ αριθ. 409/2/22.12.2021 (ΦΕΚ ΠΡΑΔΙΤ/2/7.1.2022) απόφαση της ΕΠΑΘ της Τράπεζας της Ελλάδας, ορίστηκε Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής, ο Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία. Ο Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής προκηρύσσει: Ι. Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές βάσει του Κανονισμού Εκκαθάρισης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων της Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΠΑΘ 232/1/19.5.2017), με σκοπό την πώληση των κατωτέρω ακινήτων: Α) Ακίνητο με αρ. 01 Γραφείο 2 ου ορόφου επί της οδού Δρίζη 2 του Δήμου Κοζάνης 109,41 τ.μ. Τιμή Εκκίνησης: € 73.500,00. Εγγύηση: € 14.700,00. Β) Ακίνητο με αρ. 02 i) Γραφεία σε πολυκατοικία επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως 33 και Πλουτάρχου 82 του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, 3.838,95 τ.μ. (2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος, όροφος) και ii) Υπόγειος χώρος στάθμευσης σε πολυκατοικία επί των οδών Ιπποκράτους 17-19 και Καλλιπόλεως 4 του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης 804,465 τ.μ. Τιμή Εκκίνησης: € 4.647.500,00. Εγγύηση: € 929.500,00. Γ) Ακίνητο με αρ. 03 Γραφεία 1 ου ορόφου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 176 του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, 160,60 τ.μ. Τιμή Εκκίνησης: € 222.500,00. Εγγύηση: € 44.500,00. Στα ακίνητα με αρ. 01 & 03 υφίστανται πολεοδομικές παραβάσεις και τυχόν τακτοποίησή τους επιβαρύνει τους αγοραστές. ΙΙ. Επαναληπτικό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές βάσει του Κανονισμού Εκκαθάρισης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων της ΤτΕ (ΕΠΑΘ 232/1/19.5.2017), με σκοπό την πώληση του κατωτέρω ακινήτου: Δ) Ακίνητο με αρ. 04 Γραφεία επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 68 του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης 257,55 τ.μ. Τιμή Εκκίνησης: € 245.500,00. Εγγύηση: € 49.100,00. Στο ακίνητο με αρ. 04 υφίστανται πολεοδομικές παραβάσεις και τυχόν τακτοποίησή τους επιβαρύνει τον αγοραστή. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα γραφεία της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας, στη Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 60, Αθήνα. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές το πρωί της ως άνω ημερομηνίας, από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 11:30 π.μ. Στις 12:00 μ.μ. θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για το με αύξοντα αριθμό (α/α) 1 ακίνητο, στις 12:30 μ.μ. για το με α/α 2 ακίνητο, στις 13:00 μ.μ. για το με α/α 3 ακίνητο & στις 13:30 μ.μ. για το με α/α 4 ακίνητο. Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 10% για Ελλάδα προβλέπει φέτος ο CEO της TUI

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί ακίνητα – «φιλέτα» στο Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ " ["post_title"]=> string(127) "Ασπίς Πρόνοια: Πώληση ακινήτων της με κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό" ["post_excerpt"]=> string(200) "Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 με την αποσφράγιση των προσφορών που θα υποβληθούν" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(64) "aspis-pronia-polisi-akiniton-tis-me-klisto-pliodotiko-diagonismo" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-29 10:53:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-29 08:53:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633690" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "56" } }
array(11) {
 [0]=>
 int(1632581)
 [1]=>
 int(1632571)
 [2]=>
 int(1626086)
 [3]=>
 int(1631532)
 [6]=>
 int(1633826)
 [8]=>
 int(1633840)
 [9]=>
 int(1633839)
 [10]=>
 int(1633822)
 [11]=>
 int(1633843)
 [12]=>
 int(1633722)
 [13]=>
 int(1633690)
}

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

τιμεσ μετοχων

Διεθνείς αγορές

ΣΥΜΒΟΛΟ
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
μΕΤ
S&P 500
5,254.35
+5.86
+0.11%
DOW JONES
39,807.37
+47.29
+0.12%
NASDAQ
16,379.46
-20.06
-0.12%
DAX
18,492.49
+15.40
+0.08%
CAC
8,205.81
+1.00
+0.01%
NIKKEI
40,369.44
+201.37
+0.50%

Ισοτιμίες

EUR / USD
1.08
0.00
-0.01%
EUR / CHF
0.97
0.00
-0.04%

ΔΙΕΘΝΗ

VIRAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ