Γενικός Δείκτης:712.461.58%
EUR/USD: 1.18

Oculus Rift: Η συσκευή που αλλάζει τα video games ήρθε και η τιμή της είναι «τσουχτερή»

  • ( UPD -07/01/2016 18:20 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το «Oculus Rift» το ακουστικό εικονικής πραγματικότητας που οι videogamers ανά τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία, είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία τώρα έναντι 600 δολαρίων και ξεκινά την αποστολή στις 28 Μαρτίου, με δύο παιχνίδια τα EVE Valkyrie και Lucky's Tale.

Το ποσό αυτό θεωρείται αρκετά «υψηλό» για το ακουστικό καθώς κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερα για έναν υπολογιστή αρκετά ισχυρό ώστε να τρέξει παιχνίδια σχετικά με το Rift.

Oculus Rift TI 2

Πόσο θα κοστίσει αυτός ο υπολογιστής;

Εάν επρόκειτο να αγοράσετε ή να φτιάξετε τον δικό σας υπολογιστή για το Rift, πρέπει να υπολογίζετε περίπου 1.000 δολάρια.

Τι είναι το Oculus Rift

oculus rift ces 2016

Πρόκειται επί της ουσίας για μία οθόνη για videogames που εφαρμόζει στο κεφάλι όπως η μάσκα του σκι δίνοντάς σας την δυνατότητα να βλέπετε τον εικονικό κόσμο σε τρισδιάστατα και σύμφωνα με τις κινήσεις που κάνετε. Δηλαδή αν κουνήσετε το κεφάλι προς τα κάτω, η οθόνη θα σας δείξει αυτόματα τι συμβαίνει εκεί.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Στο Oculus Rift για το οποίο έχει δοθεί η δυνατότητα προπαραγγελιών σε 20 χώρες (ανάμεσα σε αυτές δεν είναι ακόμα η Ελλάδα) θα περιλαμβάνεται ένα ασύρματο χειριστήριο Xbox One και τα παιχνίδια Lucky's Tale και Eve: Valkyrie

Όσον αφορά στο χειριστήριο, αυτό θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι ότι η τιμή των υπολοίπων games που θα κυκλοφορήσουν δεν θα διαφέρει σημαντικά από ό,τι κυκλοφορεί σήμερα.

Το Facebook φρόντισε τον Ιούλιο του 2014 να εξαγοράσει την Oculus VR, την εταιρία που δημιούργησε την μάσκα της εικονικής πραγματικότητας. Δαπανώντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια το δημοφιλές μέσο δικτύωσης έκανε ίσως την μεγαλύτερη του επένδυση. Στόχος του Ζούκερμπεργκ είναι να φτιάξει εικονικά δωμάτια συνεύρεσης για τους χρήστες του, αλλά και να επεκταθεί στον τομέα του gaming.

Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συνεργασία με εταιρία εικονικής πραγματικότητας και ετοιμάζει τη δικιά της μάσκα που θα έρθει να εφοδιάσει τις κονσόλες της. Είναι πολύ πιθανόν η τεχνολογία του Oculus Rift να μπει στο χώρο του gaming ως εξάρτημα του PlayStation 4 τα προσεχή χρόνια.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet