Γενικός Δείκτης:721.671.61%
EUR/USD: 1.17

Sony: Βάζει το Playstation στα κινητά μας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Νέα σελίδα στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών από τη Sony η οποία δημιούργησε μια νέα εταιρεία που θα κατασκευάζει παιχνίδια για συσκευές iOS και Android. Η καινοτομία; Θα χρησιμοποιούν χαρακτήρες και τίτλους από τα παιχνίδια του Playstation.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται ForwardWorks Corporation και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της της από 1ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Sony.

«Η ForwardWorks θα αυξήσει την πνευματική ιδιοκτησία των πολυάριθμων τίτλων software του Playstation, καθώς και των χαρακτήρων του, αλλά και τη γνώση και την τεχνογνωσία ανάπτυξης αυτών των παιχνιδιών που αποκτήθηκε με την πάροδο του χρόνου ώστε να παρέχει εφαρμογές παιχνιδιών σε βελτιωμένη έκδοση για έξυπνες συσκευές, όπως είναι τα smartphones χρηστών σε Ιαπωνία και Ασία», αναφέρει η ανακοίνωση.

sonyy

Η Sony θα λανσάρει πλήρως ανεπτυγμένους τίτλους παιχνιδιών χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Sony να προσελκύσει περισσότερους χρήστες από διαφορετικές πλατφόρμες, ώστε να τους πουλήσει περισσότερες συσκευές και λογισμικό.

Ο ιαπωνικός κολοσσός, στην πραγματικότητα, ακολουθεί το παράδειγμα της ανταγωνίστριάς της Nintendo, στην προσπάθεια να επικρατήσει στην αγορά παιχνιδιών μέσω κινητών. Το Σαββατοκύριακο η Nintendo ανακοίνωσε ότι η πρώτη εφαρμογή για κινητά με την ονομασία Miitomo, συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο χρήστες σε τρεις ημέρες.

Ο τομέας κινητών αποτελεί κομβικό τομέα στη στρατηγική της Nintendo, που μέσω της συνεργασίας που έκλεισε πέρυσι με την εταιρεία κινητής DeNA, σχεδιάζει να λανσάρει πέντε παιχνίδια για κινητά πριν το 2017.
Και οι δύο ανταγωνιστές – Sony και Nintendo- στοχεύουν στους χρήστες που παίζουν παιχνίδια περιστασιακά χωρίς απαραίτητα να θέλουν να παίζουν σε κονσόλα.

Ειδικά η Sony ποντάρει πολλά στο τμήμα gaming καθώς άλλες μονάδες της όπως τα smartphones, σημειώνουν επιβράδυνση. Πεδίο μεγάλης ανάπτυξης για τη Sony αποτελεί άλλωστε και το Playstation.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από 1η Απριλίου η Sony Computer Entertainment (SCE) θα μετονομαστεί σε Sony Interactive Entertainment (SIE).

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet