Γενικός Δείκτης:835.81.2%
EUR/USD: 1.21

Προβολή των νησιών Αν. Αιγαίου στο εξωτερικό για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Επτά Γερμανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται από χθες (16/7/17) στη Λέσβο, προκειμένου να προβάλλουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (16-19/7/17). Επιπλέον επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται (25-27/7/17) την Ρόδο, προκειμένου να προβάλλουν το νησί σε τηλεοπτικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. της Σμύρνης. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες στη Σάμο, η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Γαστρονομίας «SAMOS Festival Gastronomy & Culture», που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Πρόκειται για τρεις ακόμη δράσεις προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε υλοποίηση της εθνικής τουριστικής πολιτικής και του στρατηγικού επικοινωνιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Σκοπός της επίσκεψης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων, είναι η προετοιμασία αφιερωμάτων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, τα οποία θα προβληθούν σε μεγάλης κυκλοφορίας μουσικά περιοδικά («Concerti» και "Crescendo» με 166.000 και 76.000 κυκλοφορία αντίστοιχα), στην καθημερινή ευρείας κυκλοφορίας (με 240.350 φύλλα ημερησίως) εφημερίδα Frangfurter Allgemeine Zeitung-FAZ και τον ραδιοφωνικό σταθμό « Bayerischer Rundfunk» στο πρόγραμμα BR Klassic με 280.000 ακροατές.

Οι επτά Τούρκοι δημοσιογράφοι θα προβάλλουν το νησί της Ρόδου ως ιδανικού προορισμού διακοπών, στην τουριστική αγορά της Τουρκίας μέσα από το Κρατικό Κανάλι TRT IZMIR, τις εφημερίδες Haber Ekspres, Yeni Asir, Hurriet Ege και το περιοδικό Bizim Izmir.

Τέλος, στόχος του «SAMOS Festival Gastronomy & Culture», που υλοποιήθηκε με την στήριξη του ΕΟΤ, είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού και η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς η εκδήλωση συνδυάζει γαστρονομία , εκπαίδευση, τέχνες και αθλητισμό.

Διοργανώνεται από το 2015, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Σάμου και εθελοντική επιτροπή κατοίκων του νησιού. Φέτος συμμετείχαν καλλιτέχνες, bloggers και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και απόλαυσαν μαζί με τους ξένους επισκέπτες του νησιού ένα γεμάτο τριήμερο με ήχους, χρώματα και γεύσεις.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required