Γενικός Δείκτης:844.7-0.47%
EUR/USD: 1.23

Λ. Φραγκιαδάκης: Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του 2017, στα πλαίσια του προγράμματος αναδιάρθρωσή της, θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Λ. Φραγκιαδάκης, σε δηλώσεις του στο Reuters.

«Από επιχειρηματικής άποψης θα ήταν ορθό να παραμείνει στην κατοχή μας (σ.σ. η Εθνική Ασφαλιστική) αλλά η πώλησή της αποτελεί μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης και πρέπει να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει (σ.σ. της πώλησης), αλλά βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια», τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, εκτίμησε, πάντως ότι η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, αρνούμενος να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Προσέθεσε ότι η ΕΤΕ θα προχωρήσει σε πωλήσεις θυγατρικών της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά δεν θέλησε, ούτε, σε αυτήν την περίπτωση να διευκρινίσει σε ποιες αναφέρεται. «Δεν μπορώ να αναφέρω τις χώρες, αλλά το πρόγραμμα απέκδυσης μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αναφορικά με την πορεία της ΕΤΕ προέβλεψε ότι η τράπεζα βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους. «Σε ό,τι αφορά την απόδοσή μας είμαστε στον σωστό δρόμο. Δεν θέλω να φανεί ότι υπερβάλω, αλλά έχω την πεποίθηση ότι εάν υπάρξει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, τότε θα επιτύχουμε τους στόχους μας», υποστήριξε.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet