Γενικός Δείκτης:772.890.91%
EUR/USD: 1.16

Φ. Καραβίας (Eurobank): Σε βάρος της χώρας η καθυστέρηση στην αξιολόγηση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την εκτίμηση ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποβαίνει σε βάρος της χώρας και φυσικά της οικονομίας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης της διοίκησης αλλά και κορυφαίων στελεχών της τράπεζας και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Τα στελέχη της τράπεζας επισκέπτονται τη Θεσσαλία σήμερα και αύριο κα θα έχουν επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, πελάτες, στελέχη και εργαζόμενους της Eurobank.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Eurobank «ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Ιωάννου, και Θεόδωρος Καλαντώνης, οι γενικοί Διευθυντές κ.κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, Αθηνά Δεσύπρη και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης, θα επισκεφθούν καταστήματα Eurobank και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και θα έχουν απευθείας επαφή με τα στελέχη του δικτύου στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Διοίκηση της Eurobank είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης διοργανώνεται ειδική εκδήλωση με προσκεκλημένους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας , οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της Eurobank για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.

Στην ομιλία του ο κ. Φωκίων Καραβίας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Έχω επανειλημμένα δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε εμάς ένα γερό επιχειρηματικό σχέδιο, βασισμένο σε μια καλή ιδέα, σε ρεαλιστικό business plan, με καλές προοπτικές και να μην βρούμε ένα τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε. Έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μέλλοντος. Η δέσμη αυτή, καλύπτει κατ' αρχάς τις πιο βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις.

Περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες με προνομιακούς όρους».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία και στη β΄ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, σημείωσε:

«Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας, εάν σταματήσουμε τώρα. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις.

Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Δεύτερον, το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Στην ίδια εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον επικεφαλής οικονομολόγο της Eurobank δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο στην παρουσίαση μελέτης με τίτλο «Διεθνής Οικονομία και Ελλάδα: Προκλήσεις, Προοπτικές και Ευκαιρίες».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Διοίκησης, στα καταστήματά της δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη του δικτύου να ενημερωθούν και να συζητήσουν από κοντά με τα μέλη της διοίκησης σχετικά με τη στρατηγική του Ομίλου για θέματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της πελατείας τους, όσο και ευρύτερα θέματα της οικονομίας και της τραπεζικής αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος και τo κλιμάκιο της διοίκησης της Eurobank διαβεβαίωσαν τους πελάτες ότι στόχος είναι η μέγιστη συμβολή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλευρό της κοινωνίας, των πελατών με σεβασμό στις ανάγκες τους και λύσεις στα προβλήματά τους καθώς και των εργαζομένων που αποτελούν το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου».

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required

Δημοφιλή στο Internet