search icon

Αγορές

«Ψηφιακός χρυσός» το Bitcoin; Oι πιθανότητες να φτάσει τα $100.000 το 2023 και το στοίχημα του… ενός εκατ.

Μπορεί το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό των 69.000 που είχε φτάσει το 2021 - Πόσο επηρεάζει η νέα τραπεζική κρίση στη απόδοσή του

Μέχρι πρότινος, το Bitcoin, έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 70%, με του αναλυτές να δηλώνουν αρκετά αισιόδοξοι για την απόδοσή του, με μερικούς εξ αυτών να δηλώνουν πως το δημοφιλές crypto μπορεί να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά

Το προηγούμενο ρεκόρ του Bitcoin, είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2021, καθώς  είχε φτάσει στο ιστορικό του υψηλό των 68.990,90 δολαρίων. Έκτοτε, έχει υποχωρήσεις έχει υποχωρήσει κατά περίπου 60%.

Σε δήλωσή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Μάρσαλ Μπερντ, επικεφαλής στρατηγικής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, είπε ότι τα 100.000 δολάρια θα μπορούσαν να είναι μια πιθανότητα για το bitcoin.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το bitcoin πιθανότατα θα σπάσει τα υψηλά όλων των εποχών το 2023, προσθέτοντας ότι η τιμή των 100.000 δολαρίων είναι ένας «ενδιαφέρων αριθμός». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ είχε σημειωθεί στα 69.000 δολάρια, πόσο πολύ κοντά στα 100.000, με την προϋπόθεση να κάνει ράλι περίπου 270% για να φτάσει αυτό το ποσό.

Την ίδια εκτίμηση έχει και ο Πάολο Αντρίνο, επικεφαλής τεχνολογίας στον εκδότη νομισμάτων Tether, καθώς δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να «επαναλάβει»  το ιστορικό του υψηλό κοντά στα 69.000 δολάρια.

Κατά συνέπεια οι προβλέψεις για νέα υψηλά ρεκόρ σηματοδοτούν μια πιο αισιόδοξη προοπτική σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν στελέχη του κλάδου δήλωσαν στο CNBC ότι αναμένουν το 2023 να είναι μια χρονιά επιφυλακτικότητας.

Είναι το bitcoin ο «ψηφιακός χρυσός»;

Μέρος της αισιόδοξης άποψης του κλάδου για το bitcoin αυτή τη στιγμή προέρχεται στην πραγματικότητα από το πώς το περιουσιακό στοιχείο έχει αποδώσει κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αποτυχία δύο φιλικών προς την κρυπτογράφηση δανειστών, της Silvergate Capital και της Signature Bank.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin λένε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το bitcoin προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα ως ένα μέρος για να κρατούν οι άνθρωποι τα χρήματά τους ασφαλή.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το κρυπτονόμισμα είναι μια μορφή «ψηφιακού χρυσού» – ένα περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές ένα αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και μια επένδυση σε περιόδους αναταραχής. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το bitcoin διαπραγματεύεται σε συσχέτιση με τις μετοχές, ιδίως με τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq.

Τώρα υπάρχουν σημάδια αποσύνδεσης με το bitcoin να υπεραποδίδει μαζικά έναντι του Nasdaq, πολλών άλλων περιουσιακών στοιχείων κινδύνου και του χρυσού φέτος.

Το στοίχημα του… 1 εκατ. δολαρίων

Η συζήτηση σχετικά με το πού θα μπορούσε να πάει η τιμή του ψηφιακού νομίσματος φέτος είναι έντονη από τότε που ο Balaji Srinivasan, επενδυτής και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της Coinbase, στοιχημάτισε στις 17 Μαρτίου ότι το bitcoin θα άξιζε 1 εκατομμύριο δολάρια ή και περισσότερο σε 90 ημέρες. Στοιχημάτισε 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το στοίχημα ήταν απάντηση σε έναν χρήστη του Twitter που δήλωσε ότι θα στοιχημάτιζε 1 εκατομμύριο δολάρια ότι οι ΗΠΑ δεν θα εισέλθουν σε υπερπληθωρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το bitcoin πήρε ώθηση εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης, η οποία μπορεί να μειώσει την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει να είναι επιθετική στις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά προς τα κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει κοινό μέτωπο του Νότου για τους οικονομικούς κανόνες

Οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα για shopping στην Ελλάδα (πίνακες)

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα πρωθυπουργό, ναι σε «πολιτικό πρόσωπο»

Exit mobile version