Είναι κάτι σαν τα επισήμως ανεπίσημα κάλαντα των ημερών. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η Μαράια Κάρεϊ ακούγεται από ηχεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το All I Want For Christmas είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τραγουδίστριας με την απίστευτη φωνή.

Αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από… 27 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν το μακρινό, πια, 1994 όταν η τότε 25χρονη ερμηνεύτρια είπε ένα τραγούδι το οποίο φώτισε την καριέρα της και, φυσικά, αύξησε την περιουσία της.

Αλήθεια, ξέρετε πόσα λεφτά βάζει στον λογαριασμό της κάθε χρόνο, μόνο από αυτές τις χριστουγεννιάτικες νότες;

Τους απαραίτητους υπολογισμούς έκανε σε άρθρο του ο Economist. Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 η Μαράια Κάρεϊ είχε βάλει στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, κάτι παραπάνω από… 50.000.000 ευρώ -53 εκατ., για την ακρίβεια- (μεγάλη η) χάρη στο All I Want For Christmas.

Αν τώρα αυτό το ποσό το διαιρέσουμε με τα χρόνια κυκλοφορίας του κομματιού, βγαίνει ένα ποσό λίγο πάνω από τα 2.000.000 ευρώ, τα οποία προστίθενται στον λογαριασμό της τραγουδίστριας κάθε χρόνο, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariah Carey (@mariahcarey)

Ή, αλλιώς, πάντα χωρίς να κάνει τίποτα, βγάζει, μόνο από αυτό, περίπου 176.000 ευρώ τον μήνα.

Το πρώτο επίσημο κλιπ του All I Want For Christmas στο Youtube έχει περισσότερες από 709 εκατ. προβολές, ενώ η επανεκτέλεση του κομματιού που έκανε η Μαράια το 2011 με τον Τζάστιν Μπίμπερ, μετράει περισσότερα από 209 εκατ. views. Όλα αυτά, βέβαια, αποφέρουν χρήματα στην τραγουδίστρια, όπως αντίστοιχα και οι ακροάσεις στο Spotify. Ας μην υπολογίσουμε σε όλα αυτά και τις φορές κατά τις οποίες αυτό το κομμάτι μεταδίδεται σε κάποια ταινία, σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα ή σε μια διαφήμιση.

Πριν από λίγες ημέρες η Μαράια βραβεύτηκε από την αμερικάνικη ένωση της μουσικής βιομηχανίας, RIAA, για το Αll I want for Christmas is you, με το αδαμάντινο βραβείο της, για τις πωλήσεις που έχει σημειώσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariah Carey (@mariahcarey)

Ταυτόχρονα, είναι το μοναδικό τραγούδι που έχει γίνει Νο1 σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες, ενώ έχει χαρίσει στην Κάρεϊ τρία βραβεία Γκίνες.

Είναι ο ήχος που κηρύττει επίσημα την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ταυτόχρονα, διδάσκει το πώς μέσα σε 3 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα -όση είναι η διάρκεια του τραγουδιού- μπορείς να κάνεις επιτυχία και να βγάλεις χρήματα. Πολλά χρήματα. Πάρα πολλά χρήματα. Kαι να έχεις μέσα σου -και στην τσέπη σου- μόνιμα μια γιορτή, τόσο μεγάλη όσο τα Χριστούγεννα

Διαβάστε ακόμη: 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,8% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο – Καταγράφει νέο ρεκόρ 

PIMCO: Αυτές είναι οι επενδυτικές τάσεις για το 2022 

Οικογένεια Γιατράκου: Βγαίνει σήμερα στο «σφυρί» το σπίτι της Κηφισιάς