Γενικός Δείκτης:630.171.76%
EUR/USD: 1.1371

Σε νέο χαμηλό δύο ετών η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Διευρύνει τα χαμηλά δύο ετών η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου καθώς προκύπτουν ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Η πρόταση του ESM, που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης, χρήση swap και άρση προστίμων.

Το σχέδιο αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι θετικό σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα πρέπει να θέσουν ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους για την Ελλάδα μετά το 2018 έχουν πυροδοτήσει την αισιοδοξία των επενδυτών ότι επίκειται λύση του ελληνικού ζητήματος, έστω κι αν δεν διαφαίνεται συμφωνία στο επόμενο Eurogroup.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 6,516% την Πέμπτη.

greece10yearo.png

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου έχει ενισχυθεί στο 0,307%, του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,997%, του ισπανικού 10ετούς ομολόγου στο 1,556% και του πορτογαλικού στο 3,709%.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required