Γενικός Δείκτης:630.171.76%
EUR/USD: 1.1369

Άνοδος σε Ιαπωνία, Αυστραλία μετά την έκθεση της BoJ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κέρδη κατέγραψαν όσες ασιατικές αγορές ήταν ανοιχτές σήμερα, μετά τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από την έκθεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Tankan) σύμφωνα με την οποία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταποίησης της Ιαπωνίας βελτιώθηκε το τελευταίο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου, στο 22 έναντι 17 το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Ωστόσο, το νούμερο αυτό αναμένεται να υποχωρήσει στο 19 το επόμενο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε κέρδη 0,22%.

Η μετοχή της  Nissan πάντως σημείωσε πτώση 2,7% μετά την ανακοίνωσή ότι αδυνατεί να πουλήσει ορισμένα νέα οχήματα καθώς έλεγχοι στο πλαίσιο της τελικής επιθεώρησης των οχημάτων αυτών πραγματοποιήθηκαν από μη πιστοποιημένους τεχνικούς.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης  ASX σημείωσε άνοδο 0,84%, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές. Η ΑΝΖ σημείωσε άνοδό 1,06%, η Commonwealth Bank  1,35%, η Westpac 0,97% και η National Australia Bank 0,73%.

Ο  SET στην Ταϊλάνδη  με άνοδο 0,64%, κοντά σε υψηλά 24 ετών.

Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές λόγω εθνικής εορτής, ενώ στη Νότια Κορέα το χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω της καθορισμένης «προσωρινής αργίας».

Κλειστές και οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Ινδία.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required