Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση και σήμερα για τη GE

  • ( UPD -14/11/2017 23:07 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street με «οδηγό» τη GE η οποία υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φτάνοντας σε χαμηλό εξαετίας. Οι ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του επενδυτικού κλίματος την Τρίτη.

O Dow Jones σημείωσε πτώση 0,13% στις 23.409 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 2.578 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,29% στις 6.737 μονάδες.

H μετοχή της GE σημείωσε πτώση 5,91 % στον απόηχο της ανακοίνωσης σχεδίου αναδιάρθρωσης της.

Η εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει ως στόχο τον περιορισμό των επιχειρηματικών δράσεών της σε τρεις τομείς (αεροναυπηγική, υγεία και ενέργεια) και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο προκειμένου να μειωθούν τα κόστη της.

Οι επενδυτές εστίασαν και σε μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα τα οποία ενισχύουν την ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Art Hogan, υψηλόβαθμο στέλεχος της Wunderlich Securities, ανέφερε ότι «έχουμε παγκόσμια συγχρονισμένη οικονομική ανάπτυξη και η Κίνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της. Αν υπάρξει επιβράδυνση εκεί, αυτό θα έχει επιπτώσεις στις παγκόσμιες αγορές».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required