Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Ρεκόρ στη Wall - Ο S&P 500 για πρώτη φορά πάνω από τις 2.600 μονάδες

  • ( UPD -21/11/2017 23:08 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ρεκόρ στη Wall την Τρίτη λόγω των τεχνολογικών μετοχών αλλά και των ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων σημαντικών εταιρειών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,68% στις 23.590 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,66% στις 2.599 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,06% στις 6.862 μονάδες.

Άνοδος 0,7% για τον S&P 500 με τον τομέα της πληροφορικής και τεχνολογίας να είναι αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις. Ο δείκτης για πρώτη φορά ξεπέρασε σήμερα τις 2.600 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,06% με μετοχές όπως αυτές των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να σημειώνουν άνοδο. Επίσης, ενισχύθηκαν οι μετοχές βιοτεχνολογίας.

Εντυπωσιακή άνοδος και για τον Dow Jones κατά 160 μονάδες, με την Apple να πρωταγωνιστεί, με άνοδο 1,86%.

Ο Dave Lutz, υψηλόβαθμο στέλεχος της JonesTrading σημείωσε ότι οι μετοχές της τεχνολογίας μπορεί να δεχθούν περαιτέρω ώθηση κατά την περίοδο των διακοπών.

Οι καταναλωτές αναμένεται να ψωνίσουν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο καθώς πλησιάζουν η Black Friday και η Cyber ​​Monday.

Οι επενδυτές εστίασαν και σε ισχυρά κέρδη ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Medtronic, Hormel Foods και Dollar Tree παρουσίασαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου με αποτέλεσμα να σημειώσουν άνοδο. Συγκεκριμένα η Medtronic σημείωσε άνοδο 4,77%, η Hormel ενισχύθηκε κατά 3,35% και η Dollar Tree κατέγραψε άνοδο κατά 2,42%.

«Η περίοδος ανακοίνωσης των κερδών φτάνει στο τέλος της για το 2017 και κάνοντας έναν απολογισμό οι περισσότερες εταιρείες ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το γεγονός είναι καλό για την αγορά» ανέφερε ο Adam Sarhan, CEO της 50 Park Investments.

Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς το δολάριο υποχώρησε. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,5% στα 1.281,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του αργού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή. Ωστόσο, οι τιμές παρέμειναν υπό πίεση λόγω ενδείξεων για μεγαλύτερη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 56,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Ιανουαρίου, σημείωσε άνοδο 0,6% στα 62,57 δολάρια το βαρέλι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required