Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Ρεκόρ για Dow και S&P με «οδηγό» ενέργεια και τεχνολογία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινήθηκε η Wall παρά το τρομοκρατικό περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα στο Μανχάταν.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,23% στις 24.386 μονάδες, ο S&P 500 +0,32% στις 2.659 μονάδες και ο Nasdaq +0,51% στις 6.875 μονάδες.

Οι μετοχές της ενέργειας και της τεχνολογίας είχαν τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφοντας και οι δυο άνοδο 0,7%.

«Για πρώτη φορά σε αυτήν την ανάκαμψη, οι μετοχές της ενέργειας εμφανίζονται σημαντικά υποτιμημένες» δήλωσε ο Jim Paulsen, υψηλόβαθμο στέλεχος του The Leuthold Group. «Ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε ανακατανομή προς έναν τομέα που είναι σε δυσμένεια» πρόσθεσε.

Ώθηση στον τομέα της ενέργειας έδωσε και η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισε στα 57,99 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 1,1%.Το Brent κατέγραψε κέρδη 1,9% και διαμορφώθηκε στα 64,61 δολάρια.

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, S&P 500 και Dow κατέγραψαν νέα ρεκόρ μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την απασχόληση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν 228.000 θέσεις εργασίας ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 200.000.

Οι επενδυτές εστιάζουν αυτή την εβδομάδα και στη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Τέλος, απώλειες κατέγραψε ο χρυσός τη Δευτέρα με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Fed τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, ο χρυσός Φεβρουαρίου έχασε 1,50 δολ. ή 0,1% και διαμορφώθηκε στα 1.246,90 δολ. η ουγγιά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required