Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Άνοδος στις ευρωαγορές - 'Αλμα 26% για GKN

  • ( UPD -12/01/2018 20:39 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή με τους επενδυτές να επεξεργάζονται νέα οικονομικά στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα καθώς και τις εξελίξεις στο Βερολίνο όπου επετεύχθη κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stox600 σημείωσε άνοδο 0,24% και διαμορφώθηκε στις 398,22 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους να καταγράφουν κέρδη.

Ο FTSE100 +0,20%, o DAX +0,32%, o CAC40 +0,52%, o FTSE MIB +0,53% και o IBEX35 +0,26%.

Το επενδυτικό κλίμα έλαβε ώθηση από τις τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία σε σχέση με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο γερμανικός DAX να ενισχυθεί κατά 0,32%, ενώ το ευρώ αυξήθηκε επίσης έναντι του δολαρίου.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν και λόγω της ανόδου που καταγράφεται στη Wall Street καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ισχυρά εταιρικά κέρδη. J.P. Morgan Chase, BlackRock και Wells Fargo ανέφεραν ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα τους ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου με άνοδο 1,24%. Η βρετανική πολυεθνική GKN έκανε μάλιστα άλμα 26% αφού απέρριψε μια πρόταση εξαγοράς. Επίσης, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Porsche ανακοίνωσαν ισχυρά κέρδη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required