Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Χ.Α.: Το στοίχημα που θα κρίνει την ανοδική φυγή του Γενικού Δείκτη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Την ανοδική πορεία παρά τους υψοφοβικούς δισταγμούς συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου περνώντας και από τα διαγραμματικά «διόδια» των 840 μονάδων.


Η δυναμική διάσπασης ή μη της περιοχής των 855 με 860 μονάδων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της μετωπικής σύγκρουσης με το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 880 μονάδων. Ή έντονη όμως  αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας των 860 μονάδων θα επαναφέρει το Γενικό Δείκτη σε βραχυχρόνιο καθοδικό momentum προς τις 825 μονάδες αφήνοντας έτσι στο συρτάρι τα σχέδια απόδρασης προς τις 920 μονάδες.

FTSE 25 11012018

Φυσιολογική διαγραμματική κόπωση μεταξύ των 2175 με 2130 μονάδων πραγματοποιεί στις τελευταίες συνεδριάσεις ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 προσπαθώντας να ανακτήσει δυνάμεις για τη μετέπειτα ανοδική του πορεία. Πιθανά ημερήσια κλεισίματα άνω των 2175 μονάδων θα οδηγήσει αρκετούς σε κάλυψη των short θέσεων με αποτέλεσμα ένα βίαιο τίναγμα άνω των 2200 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση που ο δείκτης δηλώσει ανοδική σαθρότητα τότε ο χρόνος θα αρχίσει να κυλάει αντίστροφα για μια ξαφνική κατοχύρωση κερδών βάζοντας ως αρχικό πτωτικό στόχο το επίπεδο βάσης των 2108 μονάδων.

DTR 12012018

Στις τελευταίες συνεδριάσεις στο Τραπεζικό Δείκτη επικρατεί το  «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», καθώς σε αυτά τα επίπεδα τιμών των 980 με 950 μονάδων κανένα από τα δύο στρατόπεδα  Bulls Vs Bears δε ρισκάρει επιθετική κίνηση μη θέλοντας να αναλάβουν πρωτοβουλία. Διαγραμματικά η διατήρηση των 945 με 955 μονάδων σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος θα ωθήσει αρκετούς ενεργούς επενδυτές να αναλάβουν περισσότερο αγοραστικό ρίσκο ενώ εάν χαθεί η εν λόγω ζώνη στήριξης θα ανοίξει ο κατηφορικός δρόμος για τις 900 με 885 μονάδες.

* Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required