Γενικός Δείκτης:707.2-0.76%
EUR/USD: 1.17

Απώλειες στις ευρωαγορές - Πτώση 9,3% για τη Burberry

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Υπό ελαφρά πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη παρά την άνοδο που καταγράφεται στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,10% και διαμορφώθηκε στις 397,97 μονάδες.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό: FTSE100 -0,39%, DAX -0,47%, CAC40 -0,36%, FTSE MIB +0,08% και ο IBEX35 -0,44%.

Ένας από τους κλάδους με τις χειρότερες επιδόσεις ήταν εκείνος των media με απώλειες 0,6% με τις Informa και Pearson να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Η μετοχή της Pearson «βούλιαξε» 4,65% αφού ανακοίνωσε πτώση 2% του τζίρου της τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού της έτους.

Οι τηλεπικοινωνίες «βυθίστηκαν» 0,8% με τις περισσότερες μετοχές στο κόκκινο. Η τεχνολογία εν τω μεταξύ κατέγραψε άνοδο, με ώθηση από την ASML, η οποία ενισχύθηκε κατά 5%, αφού ανέφερε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Σε μεμονωμένες μετοχές, άλμα 12% κατέγραψε η εταρεία οργάνωσης εκδηλώσεων  Ubm, μετά τις πληροφορίες ότι η βρετανική Informa αποφάσισε να την εξαγοράσει για 4 δισ. στερλίνες. Αντιθέτως, η Informa υποχώρησε κατά 5,7%.

Η οίκος μόδας Burberry βρέθηκε στο κατώτατο σημείο του STOXX600, σημειώνοντας πτώση 9,3%, αφού ανακοίνωσε χαμηλότερες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required