Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow

  • ( UPD -14/02/2018 23:50 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τους κύριους δείκτες να καταφέρνουν να διαγράψουν τις απώλειες που σημειώθηκαν στις αρχές της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,03% στις 24.893 μονάδες, ο S&P 500 +1,34% στις 2.698 μονάδες και ο Nasdaq +1,86% στις 7.143 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 150 μονάδων ενδοσυνεδριακά ενώ η άνοδος του οφείλεται κυρίως στην Goldman Sachs που ενισχύθηκε 2,8%. Άνοδος και για τον S&P 500 με τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τον τομέα της τεχνολογίας να σημειώνουν άνοδο 1,5%. Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley, όλες σημείωσαν άνοδο, ενώ ο δείκτης γύρισε σε θετικό έδαφος για το 2018. Ανοδικά έκλεισε και ο Nasdaq με Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να ενισχύονται.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 0,5% τον περασμένο μήνα, καθώς τα νοικοκυριά πλήρωσαν περισσότερα για βενζίνη, ενοίκια και παροχές υγείας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να σημειώσει αύξηση 0,3%.

«Φαίνεται ότι η αγορά συνειδητοποιεί ότι η οικονομία εξακολουθεί να λειτουργεί καλά» δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερο στέλεχος της LPL Financial. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αγορά «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της απομάκρυνσης από τον "πυθμένα" κι ότι θα υπάρξει κι άλλη μεταβλητότητα».

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων, σημειώνοντας υψηλό τετραετίας στο 2,91%

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required