Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Μικτά πρόσημα μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall

  • ( UPD -22/02/2018 23:03 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι μετοχές κινήθηκαν σε μεγάλο εύρος σήμερα στη Wall Street προσπαθώντας για κέρδη καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν από τα υψηλά πολυετίας που σημειώθηκαν χθες.

Αναλυτικά, ο Dow +0,66% στις 24.962 μονάδες, ο S&P +0,10% στις 2.703 μονάδες και ο Nasdaq -0,11% στις 7.210 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Dow σημείωσε άνοδο 350 μονάδων με τη United Technologies να έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη. Ο S&P σημείωσε πτώση κατ΄ατην τελευταία ώρα της συνεδρίασης για να κλείσει τελικά με οριακά κέρδη. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες αν και νωρίτερα είχε καταγράψει άνοδο που έφτασε το0,9%.

Η χθεσινή πτώση στη Wall Street συνδέεται με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που οδήγησε την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σε υψηλό τετραετίας. Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η ανοδική τάση του πληθωρισμού δικαιολογούν τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

Ο Terry Sandven, υψηλόβαθμο στέλεχος της Bank Wealth Management εκτιμά ότι «το μακροοικονομικό περιβάλλον εξακολουθεί να φαίνεται ευνοϊκό, αλλά χρειάζεται ένας ακόμη γύρος ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων για να υπάρξει καλύτερη εικόνα του πληθωρισμού στην αγορά»

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα και σε μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας υποχώρησε για τρίτη εβδομάδα, επιστρέφοντας σε χαμηλά 45 ετών.

Σε εταιρικά νέα, η μετοχή της Chesapeake Energy έκανε άλμα 21,21% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required