Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Πτώση 11% στη Valeo

  • ( UPD -23/02/2018 19:54 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και ανέμεναν την έκθεση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,22% και διαμορφώθηκε στις 381,16 μονάδες. Ο  FTSE100 -0,11%, o DAX +0,18%, o CAC40 +0,15%, o FTSE MIB +0,93% και o IBEX35 -0,35%

Το λιανικό εμπόριο ήταν ο μεγαλύτερος ηττημένος το απόγευμα της Παρασκευής, με τον ιδιοκτήτη της Zara, Inditex, να κλείνει με απώλειες 7%  στον απόηχο χθεσινών δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η εταιρεία πρόκειται να κλείσει την ιρλανδική της μονάδα.

Σημαντικές απώλειες 0,74% και για τον κλάδο του αυτοκινήτου. Η Valeo σημείωσε πτώση 11% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων. Πέρυσι η αυτοκινητοβιομηχανία προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και τις πιέσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς και τις έκτακτες χρεώσεις εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών με άνοδο 2%. Η BT ενισχύθηκε κατά 5%, μετά την είδηση ​​ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα ορίσουν πλαφόν για την τιμή που η εταιρεία τηλεπικοινωνιών μπορεί να χρεώσει τους αντιπάλους της για τη χρήση της γρήγορης ευρυζωνικότητάς της.

Ανοδος 7,4% για τη Subsea 7 μετά την  ανακοίνωση κοινοπραξίας με την Schlumberger. 

Πτώση 4,9% για τη μετοχή της RBS, παρά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε στα κέρδη για πρώτη φορά από την κρατικοποίησή της 10 χρόνια πριν, ενώ η Rusal ανακοίνωσε την αύξηση στα δομικά κέρδη του τελευταίου τριμήνου, λόγω των αυξημένων τιμών αλουμινίου. Παράλληλα, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Όλεγκ Ντεριπάσκα αποχωρεί από πρόεδρος.

Πτώση 2,5% για την Aberdeen Standard Life, η οποία, όπως έγινε γνωστό ετοιμάζεται να πουλήσει το κομμάτι των δραστηριοτήτων της που αφορούν τις ασφάλειες έναντι 3 στερλινών στην Phoenix Group.

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required