Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της αποπομπής Τίλερσον

  • ( UPD -13/03/2018 19:42 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απώλειες σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της απομάκρυνσης Τίλερσον από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,98% και διαμορφώθηκε στις 375,49 μονάδες.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, FTSE100 -1,05%, DAX -1,00%, CAC40 -0,64%, FTSE MIB -0,32%, IBEX35 -0,37%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διάλεξε να δημοσιοποιήσει με ένα μήνυμα στο twitter την αντικατάσταση του υπουργού των Εξωτερικών της χώρας, Ρεξ Τίλερσον με τον ως τώρα διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο. «Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA και η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σημαντικές απώλειες παρατηρήθηκαν στις μετοχές του κλάδου ασφάλισης, με πτώση 1,36%. Τη χειρότερη επίδοση είχε η μετοχή της Hannover Rueck με πτώση 4,2% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις με απώλειες 1,6%.

Ο μόνος τομέας που αποκόμισε κέρδη ήταν αυτός των βασικών πρώτων υλών καθώς σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια των συνεδρίασης. Εξαίρεση οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες υποχώρησαν κατά τις απογευματινές συναλλαγές.

Σε μεμονωμένες μετοχές η γερμανική Ε.ΟΝ. σημείωσε άνοδο 3,87% μετά την ανακοίνωση ότι θα καταθέσει προσφορά ύψους 5,2 δισ. ευρώ στους μικρομετόχους της  Innogy κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2018. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι E.ON και RWE ανακοίνωσαν  συμφωνία για τη διάσπαση των ενεργειακών δικτύων και του βραχίονα λιανικής της RWE, την Innogy, και τη διάσπαση των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ τους.

Η γαλλική Iliad υποχώρησε 10% παρά την ανακοίνωση υψηλότερων πωλήσεων και κερδών για το 2017. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πως βρίσκεται στην τελευταία φάση για την εισαγωγή της στην Ιταλία πριν το καλοκαίρι.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required