Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Πτώση στη Wall Street με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές

  • ( UPD -13/03/2018 22:14 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απώλειες στη Wall Street με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 25.007 μονάδες, με την Microsoft να καταγράφει πτώση 2,4%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,64% στις 2.765 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να υποχωρεί 1,2% και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,02% στις 7.511 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από μεταβλητότητα με τον Dow να κλείνει τελικά με πτώση 171 μονάδων ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει άνοδο 197 μονάδων.

Στις επιμέρους μετοχές, η Qualcomm υποχώρησε 5% μετά την απόρριψη από τον Τραμπ της προτεινόμενης εξαγοράς της εταιρείας από την Broadcom.

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα στην είδηση ότι ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέλυσε τον υπ. Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. «Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από την πλευρά του Λευκού Οίκου και ενόψει των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα. Η αντικατάστασή του από τον διευθυντή της CIA, Πομπέο, νομίζω σημαίνει πολλά. Υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στον Λευκό Οίκο» σχολίασε ο Τζακ Άμπλιν της Cresset Wealth.

«Υπάρχει ανησυχία ότι η αποπομπή του Τίλερσον και του μπλοκαρίσματος της εξαγοράς της Qualcomm από τη Broadcom θα πυροδοτήσουν μια μάχη έναντι της Κίνας το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Dan Ives της GBH Insights.

Οι μετοχές κινήθηκαν αρχικά ανοδικά μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,5% τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε 2,2% έναντι αύξησης 2,1% τον Ιανουάριο. Αν εξαιρεθούν οι τιμές των τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο και σε ετήσια βάση 1,8%.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required