Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.17

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη – «Βουτιά» 6,5% για τη WPP

  • ( UPD -16/04/2018 19:43 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απώλειες στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων λόγω της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 0,39% και διαμορφώθηκε στις 377,74 μονάδες.Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 -0,91%, o DAX -0,41%, o CAC40 -0,04%, o IBEX35 0,01%.

Οι μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών, ήταν ανάμεσα σε εκείνες με τι χειρότερες επιδόσεις εν μέσω ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμέτων. Τα σχέδια της Marine Harvest να λειτουργήσει ένα πειραματικό ιχθυοτοφείο εκτροφής σολωμού απορρίφθηκαν από τις νορβηγικές ρυθμιστικές αρχές ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερα των προσδοκιών EBIT για το α' τρίμηνο του έτους. Η μετοχή της είχε απώλειες 1%.

Ο κλάδος ταξιδίων και διακοπών κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη τους, καθώς η μετοχή του μεγαλύτερου βρετανικού operator ξενοδοχείων και καταστημάτων καφέ, Whitbread, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στον Stoxx 600, με κέρδη 7%, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού hedge fund Elliott Managemen ότι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η WPP - η οποία έχει ήδη υποχωρήσει περίπου 30% φέτος - σημείωσε πτώση 6,5%. Ο CEO του μεγαλύτερου διαφημιστικού πρακτορείου στον κόσμο, Martin Sorrell, αποχώρησε το Σάββατο εν μέσω κατηγοριών για προσωπικά παραπτώματα.

Το Σάββατο, ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους κατά της Συρίας, ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν παράλληλα για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στήριξης που προσφέρει στο συριακό καθεστώς. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required