Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow

  • ( UPD -16/04/2018 22:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες καθώς προς το παρόν υποχωρούν οι φόβοι για τη Συρία. 

Ο Dow Jones +0,88% στις 24.574 μονάδες με «οδηγό» τη Merck, ο S&P 500 +0,81% στις 2.677 μονάδες, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών και κοινής ωφέλειας να έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Άνοδος και για τον Nasdaq στο +0,70% στις 7.156 μονάδες.

"Εξακολουθούν να προκύπτουν θέματα από την Ουάσινγκτον, ώστε οι επενδυτές να νιώθουν νευρικοί, αλλά όχι πανικόβλητοι, εκτός κι εάν πρόκειται για άμεση απειλή", δήλωσε ο Bruce McCain της Key Private Bank

Επίσης, οι επενδυτές εστίασαν και στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Bank of America κατέγραψε άνοδο 0,4% χάρη στα ισχυρά κέρδη τριμήνου.

Μέχρι στιγμής η περίοδος των οικονομικών αποτελεσμάτων κινείται ικανοποιητικά, όπως σχολιάζει το CNBC. Την προηγούμενη εβδομάδα οι BlackRock, J.P. Morgan Chase και Citigroup ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το FactSet, οι αναλυτές της Wall Street έχουν μεγάλες προσδοκίες για τα εταιρικά αποτελέσματα, με την πλειοψηφία να περιμένει κατά μέσο αύξηση 17,3% στην κερδοφορία τριμήνου.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Μάρτιο, χάρη στο «άλμα» 2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required