Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Άλμα 17,5% για την Ericsson

  • ( UPD -20/04/2018 22:07 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μικτά πρόσημα στις  ευρωαγορές με τους επενδυτές να επεξεργάζονται νέα εταιρικά αποτελέσματα και παράλληλα να εστιάζουν στη Wall

O πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,03% και διαμορφώθηκε στις 381,24 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο. Ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας ενισχύθηκε κατά 0,7%.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 + 0,54%, στη Φρανκφούρτη ο DAX -0,21%, στο Παρίσι ο CAC40 +0,39%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο, FTSE MIB και ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,16% έκαστος.

H σουηδική Ericsson ανακοίνωσε μείωση ζημιών στο α' τρίμηνο, ενώ κέρδη και μεικτό περιθώριο κέρδους κινήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει άλμα 17,5%.

Αντιθέτως, η ASM International υποχώρησε σχεδόν 8,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματων. Η εταιρεία είδε τις καθαρές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2018 να ανέρχονται σε 159 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

H μετοχή της Air France KLM υποχώρησε 2,5%, αφού η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι ξεκίνησε διαβουλεύσεις με μέλη του προσωπικού, προκειμένου να δοθεί τέλος στις απεργιακές κινητοποίησεις για το μισθολογικό. Μέχρι σήμερα, η διαμάχη έχει κοστίσει πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ πτωτικά κινείται και σήμερα η Wall καθώς η υποχώρηση της Apple παρασύρει πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο. Επίσης, η αύξηση των επιτοκίων περιορίζει την άνοδο των μετοχών.

Στην Ασία σημειώθηκαν απώλειες με πρωταγωνίστρια την Κίνα λόγω πιέσεων από τις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, καθώς η Taiwan Semiconductor Manufacturing που είναι η Νο1 κατασκευάστρια επεξεργαστών στον κόσμο, περιέκοψε τον στόχο για τα έσοδα στο χαμηλότερο επίπεδο της πρόβλεψης που έχει κάνει, προβάλλοντας ως λόγο τη χαμηλότερη του αναμενόμενου ζήτηση για smartphones.  

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required