Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Οι ξένοι θα αρχίσουν να κάνουν trade τις εκλογές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Δημήτρη Παφίλα

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση του P. Τhomsen για την Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές που έχουν να διαχειριστούν χρήματα και δεν ενδιαφέρονται για θεωρίες – μαρτυρούν ότι αργά ή γρήγορα όσοι επενδύουν στην Ελλάδα θα αρχίσουν να κάνουν trade τις εκλογές. Είτε πριν το καλοκαίρι, είτε μετά, το αργότερο σε 10-12 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγούν στους εντολείς τους, δηλαδή όλους όσοι βάζουν τα χρήματα, το ζήτημα δεν είναι να ασχοληθείς με το τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Η εικόνα του Χρηματιστηρίου υποδεικνύει ότι, στα επερχόμενα stress tests θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στις ελληνικές τράπεζες.

Έτσι, σιγά- σιγά και ανάλογα με τις εξαγγελίες για το χρέος η Ελλάδα θα αποκτήσει κάποιους επενδυτές που θα δούν ότι, δημιουργείται μπροστά τους μια ευκαιρία: Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να μειώνουν τα κόκκινα δάνεια με προοπτική ενίσχυσης των κεφαλαίων εντός του 2019, τα μέτρα για το χρέος θα δοθούν εφόσον προχωρήσουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Απο την άλλη πλευρά, οι δανειστές γνωρίζοντας καλά τις προθέσεις της διακυβέρνησης Σύριζα- Ανελ δεν θα την αφήσουν να έχει μια "καθαρή" έξοδο, όπως υποσχέθηκε. Εξάλλου, οι ξένοι δανειστές γνωρίζουν ότι το παρόν πρόγραμμα δεν βγαίνει με πλεονάσματα 3,5%. Χρειάζονται διαφορετικές πολιτικές που θα αυξάνουν το ΑΕΠ και παράλληλα θα δίνουν "αναπνοές" στο εσωτερικό της οικονομίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required