Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Άνοδος στις ευρωαγορές – Focus σε νέα αποτελέσματα

  • ( UPD -23/04/2018 19:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν νέα εταιρικά αποτελέσματα ενώ εστίασαν και στην απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,35% και διαμορφώθηκε στις 383,18 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,42%, στη Φρανκφούρτη ο DAX +0,25%, στο Παρίσι ο CAC40  +0,48%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB +0,64% και στη Μαδρίτη ο IBEX35 +0,38%.

Ο τομέας των μέσων μαζικής ενημέρωσης είχε τις χειρότερες επιδόσεις με απώλειες άνω του 1%. 

Ανάμεσα στα καταναλωτικά αγαθά των νοικοκυριών, η Reckitt Benckiser υποχώρησε σχεδόν 2% μετά από τη μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της από την J.P. Morgan.

Η κατασκευαστική εταιρεία Rotork έκλεισε με άνοδο άνω του 10,9% μετά από δυναμικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών έσοδα  α' τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 19%. Ωστόσο, η μετοχή σημείωσε πτώση 2,5%.

Η Philips ανακοίνωσε κέρδη α' τριμήνου με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ. Η μετοχή σημείωσε άνοδο άνω του 5%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, ο κινεζικός κολοσσός ΗΝΑ Group ανακοίνωσε μείωση του  ποσοστού συμμετοχής του  στην Deutsche Bank από 8,8% στο 7,9%, καθώς συνεχίζει να περικόπτει τις συμμετοχές της στο εξωτερικό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οριακές μεταβολές καταγράφονται στη Wall ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το 2,99%, «απειλώντας» για άλλη μια φορά να φτάσει το 3%. 

 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required