Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Ανοδικά ο EuroStoxx εν όψει ΕΚΤ, σερί για Ιταλία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινήθηκε ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600, μια ημέρα πριν τη σημαντική συενδρίαση της ΕΚΤ αύριο Πέμπτη, όπου αναμένεται το χρονοδιάγραμμα της λήξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,19% στις 388 μονάδες.

Οι επενδυτές ακολούθησαν και το θετικό κλίμα εξ Αμερικής, όπου συνεδρίαζει σήμερα η Fed, ενώ η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει μια αύξηση επιτοκίων και αναμένει "σινιάλο" για περαιτέρω αλλαγές πολιτικής μέσα στο έτος.

Επιπλέον οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τη συνάντηση Τραμπ- Κιμ. Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να σταματήσει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Νότια Κορέα προβλημάτισε κάποιους Ρεμπουμπλικανούς. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις κοινές ασκήσεις «προκλητικές» και «πανάκριβες».

Στο εταιρικό μέτωπο, νόμιμη κρίθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, η εξαγορά της Time Warner από την AT&T έναντι 85,4 δισ. δολαρίων. Με την απορρόφηση της Time Warner, η AT&T αποκτά καλωδιακά κανάλια, όπως το CNN και το HBO καθώς και το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros.

Παράλληλα, αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης ανακοίνωσε ότι είχε η ισπανική Inditex, η εταιρεία που έχει στην κατοχή της την αλυσίδα ρούχων Zara, λόγω της αύξησης των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες τις αγορές.

Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου ήταν 688 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 654 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Δείκτες

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.703 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,38% στις 12.890 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,01% στις 5.452 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,15% στις 9.899 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου κινήθηκε με κέρδη 0,44% στις 22.216 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,3% στα 66,55 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.301 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1786 από 1,1745 την προηγούμενη μέρα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required