Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Υποχωρεί ο δείκτης δολαρίου εν αναμονή Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτώση 0,2% καταγράφει ο δείκτης «ICE U.S. Dollar Index», η ενιαία τιμή για το δολάριο έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων, εν αναμονή απόφασης από πλευράς Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική.

Επισημαίνεται ότι το υψηλό έτος διαμορφώνεται στις 93,8 μονάδες, ενώ, το περασμένο έτος,. Ο δείκ6της ξεπέρασε ακόμη και τις 102 μονάδες.

Η αγορά άλλωστε έχει ήδη προεξοφλήσει την αύξηση επιτοκίων από Fed, και οι επενδυτές παίζουν "άμυνα", αναμένοντας κάποια ένδειξη από την Τράπεζα για ενδεχόμνη περαιτέρω αύξηση, χωρίς ωστόσο να ρισκάρουν να την προεξοφλήσουν, προβαίνοντας έτσι σήμερα σε μερική κατοχύρωση κερδών.

Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους ισοτιμίες, το επικρατέστερο αποθεματικό νόμισμα υποχωρεί σημαντικά -0,4%- έναντι του ευρώ, ενώ ελάχιστη μεταβολή παρουσιάζουν οι ισοτιμίες με τη στερλίνα και το ιαπωνικό γεν.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required