Γενικός Δείκτης:634.64-1.45%
EUR/USD: 1.13

Βήχει η Ιταλία; Πτώση στην Ελλάδα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Δημήτρη Παφίλα

Μόλις η Ιταλική χρηματιστηριακή αγορά εκτροχιάζεται (σήμερα χάνει πάνω από 1%) το ελληνικό χρηματιστήριο αντιδρά αρνητικά. Κάθε φορά που η Ιταλία βρίσκεται σε κρίση η Ελλάδα αντιδρά αρνητικά κι ένας λόγος γι αυτό, όπως εξηγούν ξένοι επενδυτές, είναι ότι η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσεως ενώ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα υπάρχει σε λίγους μήνες.

Με άλλα λόγια μετά από μια δεκαετία που στην Ευρώπη μοίραζαν χρήματα, η Ελλάδα θα είναι ευάλωτη σε κρίσεις όπως της Ιταλίας. Σήμερα, σε μια ημέρα που είναι καθοριστική τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον, η ελληνική αγορά πιέζεται και είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος των πιέσεων προέρχεται από την ιταλική αγορά καθώς τα χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τις αγορές της Νοτίου Ευρώπης επενδύσουν σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα.

Το μεσημέρι το χρηματιστήριο στο Μιλάνο χάνει πάνω απο 1% επειδή υπάρχουν ανησυχίες για τους Ευρωσκεπτικιστές. Την ίδια ώρα η αγορά στην Αθήνα χάνει 0,32% με τον Γενικό Δείκτη στις 763 μονάδες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required