Γενικός Δείκτης:634.64-1.45%
EUR/USD: 1.13

Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες για Brent εν όψει ΟΠΕΚ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με ήπιες απώλειες για αργο, αλλά ισχυρές για Brent, έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της κρίσιμης αυριανής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση της παραγωγής από Ιράν.

Οι υπουργοί Ενέργειας των μελών του Οργανισμού αναμένεται να εξετάσουν την πορεία της τρέχουσας συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους, και εν συνεχεία να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιορισμών.

Η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI) έκλεισε με πτώση 17 σεντς ή 0,3% στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα futures για το πετρέλαιο Brent υποχωρούν κατά 2,2% στα 73,1 δολ. ανά βαρέλι.

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα διεξάγει συνομιλίες με το Ιράν πριν τη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ.

Πάντως, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις της συνάντησης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required