Γενικός Δείκτης:671.50.68%
EUR/USD: 1.134

Βουτιά 5% για το πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται, και με τις αμερικανικές πιέσεις να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτείλ στις τιμές του πετρελαίου, κι ενώ κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί με τις προμήθειες από Λιβύη και Ιράν, οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σήμερα σε ελεύθερη πτώση.

Η αγορά φαίνεται να αποτιμά αρνητικά τις εξελίξεις στο Ιράν, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να προχωρούν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις, παρά την απροσδόκητη κιόλας πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού (που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα σήμαινε άνοδο των τιμών).

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβίου 2018 του Brent να εμφανίσει πτώση που ξεπέρασε το 5% στα 74,25 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε χάσει και το επίπεδο των 74 δολαρίων.

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI), με απώλειες άνω του 4% στα 71,05 δολάρια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required