Γενικός Δείκτης:729.160.5%
EUR/USD: 1.1193

Χωρίς σαφή κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μεικτή είναι η εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα εταιρικά νέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει οριακές μεταβολές. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,40%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,60% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,10%. Την ίδια ώρα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,10%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχει οριακές μεταβολές ενώ ο PSI 20 στη Λισαβόνα υποχωρεί 0,10%.

Οι μετοχές των εταιρειών Media έχουν τη χειρότερη επίδοση κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών με τον κλαδικό δείκτη να εμφανίζει απώλειες πέριξ του 1%, κυρίως λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρείες. Η μετοχή της Publicis υποχωρεί σχεδόν 9% έπειτα από την απρόσμενη υποχώρηση των πωλήσεων της εταιρείας κατά το β' τρίμηνο.

Μικρές απώλειες καταγράφει και η Unilever έπειτα απ' τα απογοητευτικά αποτελέσματα β' τριμήνου που κοινοποίησε.

Από την άλλη ράλι 7% καταγράφει η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad έπειτα απ' την είδηση ότι ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι συνδρομητές – πελάτες της στην ιταλική αγορά.

Νωρίτερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required