Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Με υποβάθμιση απειλεί την Τουρκία η Fitch

  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Καμπανάκι» από Fitch για την τουρκική οικονομία, την ώρα που η αγορά της Κωνσταντινούπολης και η τουρκική λίρα υποχωρούν ανεξέλεγκτα.

Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί περισσότερο, καθώς η τουρκική λίρα συνεχίζει να υποχωρεί, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμιση.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις τρέχουσες εξελίξεις στην Τουρκία», τόνισε ο κορυφαίος αναλυτής του Fitch, Paul Gamble, μιλώντας στο Reuters και προσέθεσε «από τότε που λάβαμε την απόφαση να υποβαθμίσουμε την Τουρκία (στο ΒΒ στις 13 Ιουλίου 2018) έως σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιδείνωση στην αγορά.

Το βασικό σημείο πίεσης δεν είναι άλλο από το αδύναμο νόμισμα».
Ο αναλυτής του Fitch τονίζει ότι «εξετάζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Η επόμενη προγραμματισμένη αναθεώρηση της αξιολόγησής μας για την Τουρκία είναι τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν».

Άλλωστε ο Fitch έχει τοποθετήσει τις προοπτικές (outlook) της τουρκικής οικονομίας σε αρνητικό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να την υποβαθμίσει εκ νέου και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required