Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 0

Άνοδος στη Wall λόγω ειδήσεων για πρόοδο στις συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας

  • ( UPD -17/08/2018 23:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Θετικά πρόσημα στη Wall μετά την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ ελπίζουν να συζητήσουν για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας τον Νοέμβριο.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 110 μονάδων μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι των δυο χωρών εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Αναλυτικά, στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο +0,43%, ο S&P 500 στο +0,33% και ο Nasdaq στο +0,13%.

Κατά τα άλλα, ήταν ταν μια ταραχώδης εβδομάδα για την αγορά, καθώς κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την Τουρκία οι οποίες εντάθηκαν μετά και τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, αλλά και τις χθεσινές απειλές του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για επιπλέον κυρώσεις. Στο μεταξύ, οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν και το νέο αίτημα του Αμερικανού πάστορα για απελευθέρωση και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτησή του από τις τουρκικές αρχές «χωρίς να κάνει τίποτα».

Η λίρα σημείωσε σήμερα νέα πτώση μετά την ανάκαμψη των προηγούμενων ημερών.

«Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει όλα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Επιπλέον, έχουμε τώρα και κάποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας» δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. «Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά» πρόσθεσε.

Σε μεμονωμένες μετοχές η Apple σημείωσε άνοδο 2% ενώ η Tesla έκανε «βουτιά» 8,93% μετά τη συνέντευξη του Ελον Μασκ  στους New York Times, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο περασμένος χρόνος ήταν «βασανιστικός» και «ο πιο δύσκολος και οδυνηρός» της καριέρας του.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required