Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Πτώση τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ

  • ( UPD -21/08/2018 17:28 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε ξεπούλημα μετοχών προχώρησαν οι ξένοι επενδυτές, ύστερα απο το διάγγελμα Τσίπρα. Οι επενδυτές φοβούνται τις νέες παροχές και το κλίμα απραξίας εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Γι αυτό η Ελλάδα έχει ρίσκα τα οποία αποφεύγουν να λάβουν οι ξένοι επενδυτές.

Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να εμπλακούν στην αγορά μια χώρας η οποία δεν μπορεί να βγεί στις αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,04% στις 705,20 μονάδες, ενω ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε έως και 1,60%.

Οι φόβοι των ξένων αυτοί εκφράσθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα – κι είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της μετοχής της Eurobank η οποία δέχθηκε υπερβολικές ρευστοποιήσεις και χθες συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 18,4%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πωλητής ήταν ένα βρετανικό fund.

Η κατάρρευση της αγοράς ξεκίνησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ιθάκη καθώς οι αναφορές για "επιστροφή στην κανονικότητα" και οι χαρακτηρισμοί για πολιτικούς του αντιπάλους δείχνουν ότι, η διακυβέρνηση Σύριζα – Ανελ υιοθετεί πολωτική στρατηγική προκειμένου να συγκρατήσει τους σκληροπυρηνικούς του Σύριζα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,23 ευρώ με πτώση 2,13%. Βουτιά 4,62% για την μετοχή της Eurobank στα 0,682 ευρώ. Βουτιά 3,01% στα 2,254 ευρώ. Πτώση 1,20% στα 1,56 ευρώ. Οριακή η άνοδος στα 9,30 ευρώ. Οριακά τα κέρδη σε ΟΤΕ στα 10,82 ευρώ. η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,5 εκατ. ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required